Kampanya Kapatıldı

Assata Shakur derhal “terör” listesinden çıkarılsın!

Bu kampanya 53 destekçiye ulaştı

Assata Shakur derhal “terör” listesinden çıkarılsın!

“İnsan, her şeye alışabilir. Baskı altında yaşadığınızı ne kadar az düşünürseniz size yönelik baskıyı artırmak o kadar kolay hale gelir. Belli bir zamandan sonra baskı ve sömürünün dünyanın en doğal şey olduğunu düşünürsünüz. Ama özgürleşmek için önce bir köle olduğunuzu bilince çıkartmanız gerekmektedir.“ Assata Shakur

Nisan ayındaki Boston maratonuna yönelik saldırının hemen ardından ABD devleti ve gizli istihbarat servisi, Siyah Kurtuluş Ordusu ve Kara Panter Partisi’nin eski kadrolarından Joanne Deborah Chesimard’ı yani Assata Shakuru ABD tarihinde ilk kez bir kadın olarak FBI’ın en çok aranan “teröristler” listesine aldı.

Şu an 66 yaşında olan Shakur, Mayıs 1973’te yanındaki yoldaşı Zayd Malik Shakur ile birlikte bulundukları araç, New Jersey’de polis tarafından durdurulmuş, ardından polisin ateş açmasıyla çatışma yaşanmış, çatışmada Zayd Shakur ve bir polis ölürken bir polis ve Assata yaralanmıştı.

Bu olayın ardından tutuklanarak polisin ölümünden sorumlu tutulan Assata Shakur, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 1979 yılında yoldaşları tarafından bulunduğu hapishaneden kaçırılan Assata, 1984 yılında Küba’ya giderek siyasi sığınma hakkı almıştı. Hala Küba’da yaşayan ve 34 yıldır aranan Shakur, şimdi de FBI’ın en çok aranan “teröristler” listesinde ilk kadın ve ikinci yerli terörist olarak yer almış bulunuyor ve böylece, yakalanması ve ABD’ye getirilmesi için başına konan 1 milyon dolarlık ödül, 2 milyon dolara çıkarılıyor.

ABD Adalet Bakanlığı Assata Shakur’un “terör” listesine alınmasını şöyle açıklamaktadır; “Shakur sadece 40 yıl önce bir terörist değildir, bugün de Küba’da sürgünde ABD’ye karşı terörist faaliyetler örgütlemektedir.” ABD açıktır ki, böylesi açıklamalarla toplum içinde histeri yaymayı ve Küba’dan gelen veya orada sürgünde yaşayanlara yönelik korku yaratmayı hedeflemektedir.

Onun “terör” listesine alınması, toplum içinde ırkçılığı genişletmek ve halkın çıkarlarını savunan devrimcileri “terörist” olarak lanse etmesini kolaylaştırmak demektir. Nitekim 11 Eylül’den hemen sonra ABD tecrit hücresinde tutulan Mumia Abu Jamal’ın davası sonuçlandırılmak ve idam ceza kararı kesinleştirilmek istendi. Ancak başarılı olamadılar. ABD devleti açıktır ki, 11 Eylül saldırılarını, ülke içindeki muhalefeti ve devrimci unsurları susturmak için kullandı/kullanıyor.

Hakkında sayısız yazıların yazıldığı ve kitapların yayımlandığı Shakur, dünyanın birçok yerinde kitle hareketleri ve halklar nezdinde saygı kazanan devrimci bir kadındır.

Onun için ABD’de ve çeşitli Latin Amerika ülkelerinde dayanışma kampanyaları başlatıldı. Kampanyaların esas talebi Assata’nın terör listesinden çıkarılmasıdır. Bizler Yeni Demokrat Kadın olarak bu talebi tekrarlayarak Assata’nın özgürlüğünü savunuyoruz ve kamuoyuna duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Take Assata Shakur out of the “terror” list!

“People get used to anything. The less you think about your oppression, the more your tolerance for it grows. After a while, people just think oppression is the normal state of things. But to become free, you have to be acutely aware of being a slave.”Assata Shakur

After the Boston bombings in April the US state and its secret intelligence service took former cadre of the BLA and the BPP Joanne Deborah Chesimar meaning Assata Shakur on the FBI terrorist list. It is for the first time in history that a woman is being put on the `most wanted` list.

The police stopped 66-year-old Shakur, on May 1973 together with comrade Zayd Malik Shakur at the New Jersey turnpike, the police opened the fire and comrade Zayd Malik Shakur and a cop died. Assata and another cop got injured.

After the incident Assata was arrested and held responsible for shouting a police, she was brought to trial and received a live sentence punishment. In 1979 her comrades freed Assata and she was able to escape from prison. İn the year 1984 she went to Cuba because she was granted political exile. She still lives in Cuba and is wanted for more than 34 years. Now she has ben put on the FBI`s most wanted “terror” list as the first woman and second domestic terrorist. There is a reward amount that she is brought to the US; this reward amount has been raised from one million to two million USD.

The ministry of justice stated as reason for taking her into the “terror” list: “Shakur was not only a terrorist 40 years ago, but remains so today, organizing terrorist acts against the U.S. from exile in Cuba.“ It is very clear that the US is trying to spread hysteria inside society and by spreading this fear it is targeting people who are coming from Cuba or that live there in exile. Furthermore putting Assata on the „terror list“ enlarges racism and makes it easier for the state and government to declare the revolutionaries who defend the interests of the people as „terrorists“. Another example is the case of Mumia Abu Jamal who is in the death cell and is charged with the death penalty; immediately after 9/11, the government used the situation of the attacks and wanted to get through with the death penalty decision, but they didn`t succeed. It was and is very obvious that the US used/uses the attacks of September 11th to silence all opponents and revolutionaries.

About Shakur many articles and books were published, she has gained the respect as a revolutionary woman from many mass movements and people all over the World.

For this reason in many countries like the US, Latin America and other places solidarity campaigns are initiated. The main demand is to take Assata out of the terror list. We a New Democrat Women want to repeat this demand and declare that we defend the freedom of Assata and we call upon the international public to be sensitive about this issue and become active.

Freedom for Assata- All Power to all the People!

Long Live International Solidarity!

Bugün Yeni Demokrat Kadın imzanı bekliyor!

Yeni Demokrat Kadın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ABD Adalet Bakanlığı'na: Assata Shakur derhal “terör” listesinden çıkarılsın!». Yeni Demokrat Kadın ve imza atan diğer 52 kişiye katıl.