4/D 2019 da Toplu Sözleşmeye Dahil Olmak İstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kamuya gecen çiçegi burnunda eski Taşeron İşçiler Toplu Sözleşmeye Dahil Olurlarsa Enflasyon Farkı Alacaklar.

Kamuda toplu sözleşmeye tabi olarak çalışan eski kamu işçileri için 2017 ve 2018 yılları için imzalanmış olan toplu sözleşmede yer alan hükümlere göre kamu işçilerinin 2017 ve 2018 zamları aşağıda gösterilmistir. Oysa TIS'e olmayan yeni isciler bu haklardan ve enflasyon farkindan uzak sadec 4+4'e edilmislerdir.

İlk Yıl 1. 6 ay zammı: % 7.5
İlk Yıl 2. 6 ay zammı: % 5 +Enflasyon Farkı
2. Yıl İlk 6 ay zammı: % 3.5 +Enflasyon Farkı
2. Yıl 2. 6 ay zammı: % 3.5 +Enflasyon Farkı

Yukarıda yer olan bilgilere göre kamuda işçi olarak çalışanlar toplu sözleşme hükümlerine göre 2018 yılının ilk altı ayında % 3.5 +Enflasyon Farkı almışlardı.Ayrıca 2018 haziran ayında da ocak ayında alınan zam oranının enflasyon oranının altında olması halinde aradaki fark işçilerin maaşlarına enflasyon zammı olarak yansıtılmıştır.Buna göre kamuda toplu sözleşmeye tabi olarak çalışan kamu işçileri 2018 in İkinci altı ayında %9 dan fazla zam almışlardır.

2018 yılının haziran ayında taşeron işçilere %4 oranında zam yapılmıştır.Eğer taşerondan kadroya geçişi yapılmış olan işçiler direkt yürürlükte olan toplu sözleşmeye tabi olmuş olsalardı 2018 haziran ayında %5 daha fazla zam alarak haziranda maaşlarına %9 zam gelecekti.

Brüt Maaşı 3000 TL nin Altında Olanlara Seyyahen Zam Yapılacaktı
Yine kamu işçileri için toplu sözleşmede yer alan hükümlere göre brüt maaşı 3000 TL nin altında olan kamu işçilerine 90 lira ilave artış yapılmıştır.Buna göre taşeron işçi iken kadroya geçen işçilerin çoğunun brüt maaşı 3000 TL nin altında olduğundan 90 TL ayrıca zam alacaklardı.

Şu An Taşerondan Kadroya Geçenlere Ödenmeyen Denge Ödeneği Ödemesi Yapılacaktı
2017 yılında imzalanan toplu sözleşme metininde yer alan hükme göre toplu sözleşmeye tabi kamu işçilerine yılda bir defa 750 TL denge ödeneği ödenmektedir.Eğer taşeron işçi iken kadroya geçen işçiler toplu sözleşmeye tabi olsalardı bu ödenekten faydalanacaklardı.

Toplu Sözleşme İkramiyesi 60 Gün Üzerinden Ödenecekti
Taşerondan kadroya geçen işçilere çalışma bakanlığınca yayımlanmış olan duyuruda yer aldığı üzere yılda 5+5 olmak üzere toplam 10 gün toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.Eğer taşerondan kadroya geçen işçiler toplu sözleşmeye tabi olsalardı yıl içinde 30+30 olmak üzere 60 gün üzerinden toplu sözleşme ikramiyesi alacaklardı.

Toplu Sözleşme ikramiyesi ilave tediyeden ayrı olarak yapılan toplu sözleşmeye göre ödenen bir ikramiyedir.Taşeron işçilerin toplu sözleşmeye dahil olmaları halinde şimdi almış oldukları 10 günlük toplu sözleşme ikramiyesi üzerine 50 gün daha toplu sözleşme ikramiyesi ödenecektir.

Kamuda kadrolu olarak çalışan işçilere ilgili ikramiyeler yapılan toplu sözleşmelere göre ödenmektedir.Aşağıda yer alan tabloda kamuda çalışan işçilerin yapılacak toplu sözleşmelere göre alabilecekleri 60 günlük ikramiyeleri hesaplanmıştır. Bu 60 günlük ödeme TEDİYE ücreti ile karıştırılmamalıdır. 60 Günlük Toplu İş Sözleşmesi şu an yeni kadroya geçen işçilerin 5+5 gün olarak aldıkları ikramiyenin TİS'deki halidir. TEDİYE ücreti ile karıştırılmamalıdır. Ayrıca 52 günlük TEDİYE ücreti de ayriyeten ödenir. Işte bu nedenle aynı kadrodaki işçiler arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması için 2019 toplu iş sözleşmesine dahil olmak istiyoruz.

Bugün Kamu işçi haber ve 4/d Kamu çalışanları platformu imzanı bekliyor!

Kamu işçi haber ve 4/d Kamu çalışanları platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «4/D 2019 da Toplu Sözleşmeye Dahil Olmak İstiyor». Kamu işçi haber ve 4/d Kamu çalışanları platformu ve imza atan diğer 227 kişiye katıl.