100​.​000 İŞSİZ PARAMEDİK ATAMA BEKLİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Acil Sağlık Hizmetleri’nin baş kahramanı olan PARAMEDİKLER; her yıl binlerce mezun vermelerine rağmen kamuda istihdam alanlarının genişletilmemesi nedeniyle mağdur edilmektedir. KPSS'de rekor puanlar alan PARAMEDİK mezunları daha fazla istihdam istiyor.
Paramedik hastaya ilk ulaşan, ilk ve Acil yardım müdahalesinde bulunabilen, pandemi döneminde ön saflarda mücadele veren yüce gönüllü bir meslektir. Mesleğine aşık bizler yüksek puanlarla açıkta kalmak istemiyoruz. 85 hiçte düşük puan sayılmazken biz paramedikler bu puanlarla 2018-2020 yıllarında atanamadık ve hala atanamıyoruz. Hastane acil ve yoğun bakımlarında, MEB okullarında, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında gibi pek çok çalışma alanımız varken bu alanlarda çalışamıyoruz ve çalışmak için can atıyoruz.
Sayın müdürümüz Semih Korkut Bey'inde söylediği gibi 112'nin olmazsa olmazı paramediklerdir. İvedi bir şekilde I.M yetkimiz verilmeli acil servislere istihdamımız arttırılmalıdır.
Sahada artan iş yükünün taşıyıcısı paramediklerdir. İstasyon ihtiyacı elzemdir ve gücümüze güç katılmalıdır.

Diğer onlisans bölümlerine nazaran her yıl +10k mezun vermekteyiz, bu eğitim planlamasının karşılığı binlerce paramedik istihdamı olmalıdır, olmak zorundadır. Ülkemizdeki eğitim sisteminde ki ticari anlayış sonlandırılmalı ve paramedik bölümü diğer sağlık onlisans bölümleri gibi orantılı öğrenci kabul etmelidir.

1: YENİ İSTASYONLAR AÇILSIN
2: ACİL SERVİSLERE PARAMEDİK ALINSIN