種子島でトライアスロン大会を開催したい!

0 人が賛同しました。もう少しで 1,000 人に到達します!

(The English version is below.)

【要旨】
①島のトライアスリートが発起人となって、種子島でのトライアスロン大会開催を目指して活動しています。
②開催するために、島内外を問わず広く賛同者を募集しますので是非ご協力ください。
③また賛同者の方は、この活動をSNSや口コミ等で広めて頂けると幸いです。

【説明】
①鹿児島県の離島、種子島について
 種子島は、九州本土最南端の佐多岬から南東方向に約40km、鹿児島市から約100kmの海上にある鹿児島県の薩南諸島に属する離島です。気候は温暖で、サトウキビや安納芋の栽培が盛んです。島の北側から西之表市、中種子町、南種子町の1市2町の3つの自治体で構成されています。

②トライアスロン大会に関する適性について
 美しい海に囲まれ道路は交通量も信号機も少ない種子島は、トライアスロン大会を開催するのに適した島です。国内のロングやミドルの長距離の主要なトライアスロン大会の多くが離島(宮古島、五島列島、佐渡など)で開催されています。
 遠浅で透明度の高い美しいビーチでのスイム、自然豊かで景観に優れた東海岸を南北に島を縦断するダイナミックなバイクコース、ロケット基地のある宇宙センターをゴールとする種子島ならではのランコース。但しコースは決定前のため、変更となる場合もあります。

③こんな大会にしたいという具体例について
 全国各地のレースにエントリーするトライアスリートにとっては、長距離の主要な大会が高倍率の抽選で今年も落選してしまい、試しに種子島の大会に参加してみたらすごく良かったので、来年は他大会の抽選結果に関係なく種子島にはエントリーしたい、そんな大会にできれば嬉しいです。
 就職や進学で種子島を離れた出郷者(高校卒業後10人中9人は就職や進学で種子島を離れます)にとっては、遠く離れた故郷の島に思いを馳せながらこつこつとトレーニングを積んで、里帰りして島の家族や友人と再会し応援してもらうことで、故郷の種子島との心の距離がぐっと近くなる、そんな大会にできれば嬉しいです。
 島内在住でロケットマラソンに友人と参加してきたけど、2017年で終了となり残念に感じていた人達にとっては、3種目を3人のリレー参加もできることを活用して、サーフィンが趣味のAさんがスイム担当、自転車が趣味のBさんがバイク担当、ランが大好きなCさんがラン担当、そして最後は3人で手を取り合って一緒にゴールして完走の喜びを仲間で分かち合える、そんな大会にできれば嬉しいです。

④島の全自治体の首長への協力依頼について
 大会は島民の生活道路等を利用して、島の全ての自治体にまたがって開催するので、実現するためには各自治体を始め各種団体と連携・協力することが不可欠です。
 そこで島の全ての自治体の首長(西之表市長、中種子町長、南種子町長)に開催について協力を求めて、大会の実現に向けて準備を進めたいと考えています。

・種トラ賛同→ http://bit.ly/Tane-Tri-Go (このサイト)
・種トラ掲示板→ http://bit.ly/Tane-Tri-BBS
・種トラ企画書→http://bit.ly/Tane-Tri-Plan

======(The English version is here.)=======
Title: We wanna hold the first triathlon race in our Island, Tanegashima !

Sender: Tanegashima triathlon planning sction
  Destination: All mayors of Tanegashima Island (the mayor of Nishinoomote city, Nakatane town and Minamitane town)

[Abstract]
1) We campaign for holding the first triathlon race in our Island, Tanegashima. The founders are triathletes who live in this Island.
2) We are looking for supporters of this petition campaign widely, so please sign for this campaign.
3) If you have signed it, please spread this campaign in SNS and so on.

[Explanation]
1) About our Island, Tanegashima
  Tanegashima is a remote Island belonging to the Satsunan Islands in Kagoshima prefecture Japan, which is located on the sea about 40 km from Cape Sata, the southernmost point of Kyushu Island and about 100 km from Kagoshima City.
  In the Island, the climate is mild, and the major farm products are sugarcane and sweet potatoes (Anno-Imo). Three municipalities (Nishinoomote City, Nakatane Town and Minamitane Town) are exist in the Island.

2) Our Island is suitable for Triathlon
  Tanegashima Island is surrounded by beautiful seas. And there is little traffic on the road. The island is suitable for holding the triathlon race.
  In Japan, many of the major long and middle distance triathlon races are held in Islands (Miyakojima Island, Goto Islands, Sado Island etc.).
  If you entry the race, you can Swim at the beautiful Urada beach, and you can Ride at the dynamic east coast of the island, and you can Run at The Tanegashima space center with Japan rocket launch base. (However, because the course is not fixed yet, it may be changed.)

3) Specific example of making such a triathlon race which we want
#Example about the triathlete who entries various triathlon races
  He can't take part in the major long-distance triathlon races of this year, because of losing high ratio lottery. So he entry Tanegashima triathlon race by way of trial. And the race is more enjoyable than he expected, so he decide to entry it next year.
  We are happy, if we make such a triathlon race as described above.

#Example about the people leave this Island
  Most high school graduates leave this Island, because of employment or education into university. She left this Island, because of education into university in Tokyo. If she entry Tanegashima triathlon race, she can image her hometown while training in Tokyo and she can take support of her family and friends in this Island. So, her mental distance to her hometown in this Island is much closer.

#Example about the Islander in Tanegashima
  He lives in this Island and he took part in the Tanegashima rocket marathon with his friends every year, but the marathon was held finally in 2017.
  If he entry Tanegashima triathlon race, he can enjoy it with his friends by virtue of relay type triathlon. His surfer friend take charge of Swim part, his cyclist friend take charge of Bike part and he take charge of Run part.
  Finally, he pass the finish line together with his friends, in order to sharing the joy of the finish with them.

4) About the request for cooperation of all mayors in this Island
  Because the triathlon race is held on the community road extending over three municipalities in this Island, it is necessary to cooperate with all municipalities and various organizations.
  So we request for cooperation of all mayors (the mayor of Nishinoomote city, Nakatane town and Minamitane town) in this Island. And we will prepare for the first triathlon race in our Island.

Sorry for my poor English. Thank you for reading this to the end.

今日:種子島トライアスロン企画室さんがあなたを信じています

種子島トライアスロン企画室さんは「種子島でトライアスロン大会を開催したい!」キャンペーンにあなたの手伝いも必要としています!種子島トライアスロン企画室さんと824人の賛同者と一緒うに賛同しましょう。