Βοήθησε να προστατευτούν οι χρήστες του διαδικτύου και να κρατηθεί ελεύθερο το διαδίκτυο

0 a signé. Allez jusqu'à 200 !

Οι ισχύοντες νόμοι για το διαδίκτυο ευνοούν τις εταιρίες-κολοσσούς, και όχι τους χρήστες σαν εσένα. Αφιέρωσε 30 δευτερόλεπτα για να προστατεύσεις το διαδίκτυο και τον πολιτισμό μας – και να συμβάλλεις στην προσπάθεια να κρατηθεί το διαδίκτυο ελεύθερο. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει.

Σε μόλις λίγες μέρες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει, σε μια ψηφοφορία που αποτελεί μοναδική ευκαιρία, για να προστατεύσει τους χρήστες του διαδικτύου όπως εσύ και τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες που αγαπάμε από την κυριαρχία των κολοσσών της τεχνολογίας.

Αν δεν ενεργήσουμε άμεσα, κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε την κοινή χρήση και τη δημιουργία μουσικής, τέχνης ή άλλου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook και το YouTube επικρίνονται για τη μη καταβολή του δίκαιου μεριδίου φορολογίας και τη μη συμμετοχή στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή πολιτιστική βιομηχανία - μουσική, ταινίες, τέχνες, βιβλία - αντιπροσωπεύει 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον ευρύτερο πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ.

Είναι η ευκαιρία να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τους μελλοντικούς μας μουσικούς και καλλιτέχνες, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να ζουν δίκαια από το έργο τους. Ώρα να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφοφορία

• Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για την οδηγία περί πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ. Υπογράφοντας αυτό το ψήφισμα, καλείτε τους εκλεγμένους εκπροσώπους σας από την Αττικη να ψηφίσουν για μια Ευρώπη που θα στηρίζει τους πολίτες της, θα προωθεί τα συμφέροντά τους και θα διορθώνει την αδικία στην ψηφιακή αγορά - μια για πάντα.

• Η ψηφοφορία γίνεται για να επικαιροποιηθούν οι κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας στον 21ο αιώνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες και όσοι δημιουργούν μουσική και  περιεχόμενο που απολαμβάνουμε και μοιραζόμαστε σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το YouTube λαμβάνουν δίκαιη πληρωμή όταν χρησιμοποιούνται τα έργα τους. Επί του παρόντος, είναι οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί που συγκεντρώνουν τα περισσότερα από τα κέρδη.

• Εκατοντάδες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ήδη αυτή την προστασία, όπως και εκατομμύρια καλλιτέχνες και μουσικοί - και οι θαυμαστές τους - σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Voulez-vous partager la pétition ?