Σώστε τα αδέσποτα του Καταφυγίου Τρικάλων

0 have signed. Let’s get to 1,500!

Το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων Τρικάλων κατασκευάστηκε το έτος 2010 σε δημοτική έκταση του Δήμου Τρικκαίων με την προοπτική να μεταφερθούν εκεί τα ζώα από το μικρό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων που βρισκόταν εντός της πόλης των Τρικάλων και αποτελεί τμήμα το οποίο επρόκειτο να ενσωματωθεί στο νέο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, το οποίο όμως τελικά ο Δήμος Τρικκαίων ουδέποτε κατασκεύασε. Το υφιστάμενο καταφύγιο ζώων δεν μπόρεσε ποτέ έως σήμερα να αδειοδοτηθεί ως προς τη λειτουργία του, ούτε επίκειται έκδοση άδειας λειτουργίας, ακόμη και εάν προβούμε άμεσα σε βελτιώσεις, για λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζουμε και δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, αφού πάντως, όπως μας διαβεβαίωσαν οι Αρχές, δεν εξαρτάται απο δικές μας ενέργειες, και επίσης είναι άγνωστο το γιατί μετά από 6 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του ως έχει, το 2016 δρομολογήθηκε το οριστικό κλείσιμό του.

Το ζήτημα όμως που μας αφορά είναι τα 127 τον αριθμό σκυλιά που φιλοξενεί - αριθμός πολύ μεγάλος για να απορροφηθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην πόλη των Τρικάλων.

Τα φιλοξενούμενα ζώα είναι σκυλιά με μέσο όρο ηλικίας 7 ετών, τα οποία δεν κατέστη εφικτό να υιοθετηθούν και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο καταφύγιο από κουτάβια. Σκυλιά που κακοποιήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους των Τρικάλων και που βρίσκονται υπό την αδιάκοπη φροντίδα και προστασία του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «ο Αργος» όλα αυτά τα χρόνια.
Την 31/5/2018 η Δ/νση Κτηνιατρικής, όπως προγραμματίζει, θα απελευθερώσει τα σκυλιά του καταφυγίου, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τα ίδια τα ζώα τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα στην περιοχή των Τρικάλων, επειδή ο Δήμος Τρικκαίων, σε αντίθεση με άλλους τομείς, παρά τις τόσες καινοτομίες και επιτεύγματα στον ψηφιακό και όχι μόνο πολιτισμό, επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν κατάφερε από το 2010 να εξασφαλίσει τα κονδύλια για την κατασκευή ενός σύγχρονου καταφυγίου, το οποίο θα έλυνε σημαντικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κυρίαρχο δείγμα πολιτισμού στις αναπτυγμένες χώρες.

Κατόπιν αυτών, με την πείρα που διαθέτουμε για την αντίληψη των πραγμάτων, η οποία επι του παρόντος συμπίπτει με την κοινή λογική και μέση αντίληψη του μέσου ανθρώπου,
Δηλώνουμε με απόλυτη βεβαιότητα πως η επιβίωση των ζώων αυτών σε άγνωστο για αυτά περιβάλλον είναι η καταδίκη τους σε αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς μεγάλωσαν εντός του καταφυγίου χωρίς ουδέποτε να χρειαστεί καν να αναζητήσουν τροφή μόνα τους. Θάνατοι από τροχαία, δηλητηριάσεις, κακοποιήσεις από συμπολίτες μας οι οποίοι ως γνωστόν στην πλειοψηφία τους δεν ανέχονται την συνύπαρξη τους με αυτά.

Επειδή εν προκειμένω
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ,
ΥΠΆΡΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,
ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Ως ύστατη προσπάθεια
Ζητούμε την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής του Πρωτοδικείου Τρικάλων, ώστε να παραταθεί ο χρόνος της ουσιαστικής λειτουργίας του καταφυγίου και να παραμείνουν τα ήδη διαβιούντα ζώα στο μόνο χώρο που γνωρίζουν και μπορούν να επιβιώσουν μέχρι την υιοθεσία τους ή τον φυσικό τους θάνατο.

Today: Φιλοζωικός Τρικάλων "ο Αργος" is counting on you

Φιλοζωικός Τρικάλων "ο Αργος" needs your help with “Εισαγγελέα Τρικάλων: Σώστε τα αδέσποτα του Καταφυγίου Τρικάλων”. Join Φιλοζωικός Τρικάλων "ο Αργος" and 1,014 supporters today.