Kampanya Kapatıldı

ahenk semai kahve kapanmaya zorlanıyor

Bu kampanya 539 destekçiye ulaştı

üsküdar merkezinde daha önce meydandaki palmiye ağacı altında yer alan ancak ordaki yıkım nedeniyle taşınmak zorunda kalan ahenk semai kahvesi, yeni yerinde belediye zabıta tacizine maruz kalmaktadır. geleneksel semai kahvelerinin kültürünü devam ettirmek çabası içinde olan ve istanbul musıki camiasının uğrak yeri olan kahve, bir süredir belediye zabıta bölge sorumlusu tarafından özellikle hedef alınmış gibi görünmekte. üsküdar'da hemen hemen bütün çay ocakları ve kahveler işgaliye ödeyerek ya da başka bir yöntemle belli bir alana masa çıkartabildikleri halde bu durum ahenk semai kahvesi için geçerli kılınmayıp kahvenin sınırları daraltılmaya ve dolayısıyla da iş yapamaz hale getirilmeye çalışılıyor. belediye ile usulü dairesinde defalarca görüşme ve anlaşma yolu aranmış olsa da, bu taciz devam etmiş ve kahvenin bugün itibariyle tenteleri de sökülerek mağduriyet son raddeye vardırılmıştır. durumun eşitlik ve adalet çerçevesinde çözümünü talep ediyor, musikişinas istanbul ve özellikle de üsküdar ahalisinin elinden bu imkanın alınmamasını rica ediyoruz.

Bugün rahile hulya imzanı bekliyor!

rahile hulya bostan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «üsküdar belediye başkanı: ahenk semai kahve kapanmaya zorlanıyor». rahile hulya ve imza atan diğer 538 kişiye katıl.