ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASINA HAYIR!!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Bugün büyük sorun halini alan öğretmen atamaları yapılan son uygulama ile de daha büyük bir sorun haline dönüşmüştür. Son uygulama olarak ücretli öğretmenlere mülakata girebilme hakkı tanınmıştır. MEB’in ortaya attığı bu uygulama haksızlık doğurmaktadır.

Bu uygulama neden yanlıştır, neden haksızlıktır? Kpss denen sınav yapılmaktadır,öğretmen olarak atanmak isteyen bir aday bu sınava girmek zorundadır. Aynı sınavla alım yapan MEB ise kendiyle çelişmeye başlamıştır. Bu sınavla alım yapmasına rağmen buna ekstra olarak sınavsız atama yapmaya da başlamıştır. Bunun ilk adımını geçen sene dershane öğretmenlerini alarak yapmıştır. Bu yıl ise ücretli öğretmenleri atamaya çalışmaktadır. Bu uygulamalar sonuna kadar haksızlıktır.

Yıllarca KPSS’ye çalışan fakat kontenjan azlığından atanamayan birçok öğretmen varken, birçok yeni mezun öğretmen varken sınava hazırlanmayan,sınavı angarya olarak gören ya da sınavda başarı gösteremeyen ücretli öğretmenleri atamaya çalışmak çok büyük haksızlıktır. Atamanın şartı kpss denen sınavken neden kpss olmadan atama yapılır? KPSS’ye dirsek çürüten,emek veren,atamayı sonuna kadar hak eden kişiler dururken KPSS’yi angarya olarak gören, sınavda başarılı olamayanların atamaya dahil edilmesi haksızlıktır.

Ücretli öğretmenleri KPSS’ye girme diye engelleyen olmamıştır fakat onlar işin kolayına kaçmıştır, işte bu yüzden bu haksızlıktır. Eğer bu şekilde atama yapılırsa binlerce vatan evladının hakkı gasp edilmiş olacak ve bu Kişiler küstürülecektir. Bütün vatandaşlar eşit değil midir? Eğer eşitse neden öğretmenler arasında bu ayrımcılık yapılıyor. Bu atama eşitlik ilkesine aykırıdır. Emek veren mi atanmalı yoksa işin kolayına kaçan mı? Tabi ki atama emek verenlerin hakkıdır. Ayrıca birçok ücretli öğretmen kendi alanı dışında çalışmıştır, kendi alanında çalışmayan bu kişiler ne kadar faydalı olacaktır? Kendi alanında çalışmayan kendi alanında gelişim göstermeyen bu kişilerin sınavsız atanması haksızlıktır. Öğretmenlik alan sınavını uygulamaya koyan MEB ise kendi yaptığı uygulamayı hiçe saymaktadır. En önemlisi emek veren hak eden insanları hiçe saymaktadır. Bu haksızlığa dur demek değerli yetkililerimizim boynunun borcudur.

Sayın Cumhurbaşkanım bu haksızlığa dur diyeceğinizi düşünürüz. Ailelerimiz ve bizler bu durumdan olumsuz etkilenmekteyiz. Birçok vatansever öğretmen küstürülmektedir.  Saygılarımızla.

Bugün mehmet imzanı bekliyor!

mehmet Şimşek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASINA HAYIR!!!!». mehmet ve imza atan diğer 8.568 kişiye katıl.