Üniversite sınavında bölüm barajları sorunu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bu sene yapılan 2018 yks sınavında. Eşit ağırlık, sayısal, sözel alanlı öğrenciler her biri aynı sıralamaya tabii tutulmaktadır. Hepsi kendi bölümüne göre sıralanmak yerine karışık bir şekilde sıralanacaktır. 240.000 mühendislik barajını aşan öğrenci mühendislik programlarına yerleşemeyecektir. Sebebi ise önündeki eşit ağırlık ve sözel alanlı kişilerdir. Aynı şey hukuk için de geçerli. Bu sistemin ertelenmesini istiyoruz. Bu tür sınavlarla insanların önünü açmak yerine yollarına taş koyulmaktadır. Eğer sayısallar kendi aralarında , eşit ağırlıkçılar kendi aralarında sıralanırsa bu daha doğru olur. Eski sistem gerçekten çok daha iyiydi. Okuyup bi yerlere gelip bu ülkeyi geliştirmek istiyoruz. Ama bu tür eğitim sistemi yüzünden önümüze sürekli taş koyuluyor

Bugün Furkan imzanı bekliyor!

Furkan Ovat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ösym: Üniversite sınavında bölüm barajları sorunu». Furkan ve imza atan diğer 9 kişiye katıl.