ÇAKMAK GAZI ANİ ÖLÜM GETİRİYOR !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN !!!

Çakmak ve çakmak gazı satışının 18 yaşından küçüklere yasak olmasına rağmen buna hiçbir yerde uyulmadığı açıkça görülmektedir.

16 yaşında bir çocuğumuz arkadaşlarının ısrarı üzerine gazı içine çekmiş ve hayatını kaybetmiştir. Bayici 18 yaşın altındaki bu çocuklara çakmak gazını büyük bir rahatlıkla ve bilerek satmıştır.

Çakmak Gazının Öldürücü Olma Oranı Ne, Ani Ölümlere Neden Olabiliyor Mu?

Çakmak gazında ölümlerin çoğu ani ölüm olarak gelişiyor. Çakmak gazının direkt olarak kalp kası üzerine toksik etkisi var. Kalp ritminde bozulmaya ve ani kalp durmalarına yol açabiliyor. Ayrıca bu gaza bağlı olarak beyin ve akciğer ödemi gelişebiliyor. Boğulmaya benzer bir tablo ile ölümler gerçekleşebiliyor. Diğer maddelerden farklı olarak sinir sisteminde kalıcı bir takım hasarlara yol açıyor. Özellikle denge merkezi ve beyincik ile ilgili kalıcı hasarlara yol açıyor. Bu çocuklar bağımlılıklarını sürdürdüğünde zaten yaşam beklentisi ciddi oranda düşüyor. 30 yaşlarına varmadan kaybedilebiliyorlar.

Diğer Uçucu Madde Bağımlılıklarından Farkı Ne?

Ağız içine sıkılarak kullanılan bütan gazının diğer uçucu gazlara göre öldürücü etkisinin 3 misli fazla olduğu ortaya konmuştur.

BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN!!!

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATI RİSKE GİRMESİN!!!

GENÇ BEYİNLER YOK OLMASIN!!!

Ø Çakmak ve Çakmak Gazı satışının bu kadar kolay olmamasını, cezai yaptırımların arttırılmasını ve denetimlerin mutlaka olmasını istiyoruz.

Ø Okullarda konuyla ilgili öğrencilere ve ailelere bilgilendirme seminerleri düzenlenmesini, okullarda ve okul çevrelerinde kontrol sağlanmasını istiyoruz.

Ø Okullarda belli periyodlarda madde bağımlılığını tespit edici yönde sağlık kontrolü yapılmasını istiyoruz.

Ø Toplumun gerek basın aracılığıyla, gerek bizzat evlere dağıtılan broşürlerle bilinçlendirilmelerini istiyoruz.

İlimizde 2014 yılında Valilik tarafından alınmış karar aşağıdaki gibi olmasına rağmen, denetleme olmaması nedeniyle, çakmak ve çakmak gazı satışı 18 yaşından küçüklere satılmaya devam etmekte ve Türkiye’nin her yerinden gencecik evlatlarımızın ölüm haberi gelmektedir.

ARTIK DUR DEMELİYİZ! BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI!

Eskişehir Valiliğinin imzasıyla il sınırları içerisinde çocuk ve gençlerin uçucu madde kullanımını ve ulaşımlarını engellemek amacıyla bir genelge yayımladı. Kamu kurum ve kuruluşları ile basın kuruluşlarına gönderilen genelge de “Eskişehir il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması. Çocukları ve gençleri solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen, kullanımı ile yaralanma ve ölümlere neden olabilecek çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak. Bu maddelerin çocuklara erişimini önlemek, onları bu maddelerden uzak tutmak ve amacı dışında satışını engellemektir.” ifadesi kullanıldı.

“Bu karar, Eskişehir il sınırları içerisinde 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak ve çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının önlenmesini ve denetlenmesini kapsar.” ifadesinin kullanıldığı kararda, şöyle denildi: "Çakmak gazı (bütan gazı) karbon ve hidrohenden oluşan C3H8 olarak ifade edilen ve basınç altında kolayca sıvılaşan parafinler ailesinden bir gaz çeşididir. Bu kapsamda aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır. Çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışının yapılmaması sağlanacaktır. Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra ürünler kanuni temsilcilerine teslim edilir.  5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1.Fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır” şeklindedir.

Aileler çocuklarınızı takip ediniz, onların yanında olunuz ve fark ettiğiniz en ufak bir değişikliği bile sorgulayınız…

Çakma Gazı Çekmenin Zararları Nelerdir?

1.      Ciddi sarhoşluk ve denge bozukluğu. Çakmak gazını içinize çektiğiniz zaman ciddi şekilde sarhoşlukla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ayrıca buna bağlı olarak denge bozuklukları yaşanmaktadır.

2.      Günlük hayattaki başarıda düşme. Çakmak gazı çekmek beyin fonksiyonlarının tam olarak işlevini yerine getirmesini engellemektedir. Ayrıca beyniniz uyuşuk olduğu için olaylara daha geç tepki verir ve günlük hayatınızda büyük bir düşüş yaşarsınız. Bu da hem işinize hem de derslerinize olumsuz olarak yansır.

3.      Karaciğerde hasar oluşumu. Her gaz gibi çakmak gazı da karaciğerler için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tehdit karaciğerlerin iflas etmesine kadar gidebiliyor.

4.      Kilo kaybı. Çakmak gazı çeken bir insanın fonksiyonları yavaşladığı ve metabolizması hızlandığı için daha hızlı kilo verir ve vücudu sağlıksız bir duruma düşer.

5.      Hafıza bozukluğu. Çakmak gazı doğrudan sinir hücrelerini ve beyni etkilediği için ilerleyen safhalarda hafıza kayıpları yaşanabilmektedir.

6.      Beyinde meydana gelen ciddi hasarlar. Gazın doğrudan beyine etki etmesi nedeniyle beyinde çok ciddi hasarlar meydana gelmektedir.

7.      Solunum bozuklukları. Çakmak gazı çeken bir insanda çeşitli solunum bozuklukları ortaya çıkar.

8.      Ani ölümler meydana getirir. Çakmak gazları sinir sistemleri başta olmak üzere birçok sistemi olumsuz yönde etkiler. Bu da ani ölümler ile karşı karşıya kalınmasına neden olabilmektedir. Çakmak gazı çekmenin zararları arasından en tehlikelisi olarak bu görülür.

SENDE İMZALA DUYARSIZ KALMA….