Turkish language support for Diablo 3
  • Petitioned Blizzard Entertainment

This petition was delivered to:

Blizzard Entertainment

Turkish language support for Diablo 3

1. Okan Koçak
    2. Petition by

Okan Koçak

İstanbul, Turkey

Dear Blizzard,

As you may accept, your whole team and we, the fans, have made a great effort for Diablo 3, for years... It is not easy to wait for it with bated breath since 2000. We keep our loyalty as fans and read everything written about it with hope even if it is nothing more than a rumour.

What we request from you is far from being financial or related to the release date.

As you may appreciate, a game will not only attract people with its graphics, visual effects, musics and scenario, but also knowing the absolute purpose of what and why we're doing things. However, if a players native language does not include in the game, you will play it without knowing what you are doing and sometimes cannot apprehend the whole game.

Understanding that localisation for a game like Diablo is a must due to its rich story, narration and dialogs going between NPCs  .

We kindly request from you to include at least Turkish subtitles in Diablo 3, if it is not possible to add Turkish dubbed version. If this would affect the release date, you may include it as add-ons.

We have heard that a localisation position has been established and even filled to make translation into Turkish. We would like this issue to be clarified.

Many high profile games such as Crysis, Uncharted and Killzone have provided us with this opportunity.

We kindly request from you to help us play this state of art in Turkish and assure that we will provide full support as Turkish players.

Regards on behalf of all Diablo fans in Turkey.

------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Blizzard,

Siz de hak verirsiniz ki Diablo 3 konusunda tüm ekibin ve biz hayran kitlesi büyük bir emek verdik, yıllarca… 2000 yılından beri sadece yol gözlemek kolay değil. Biz, hayran kitlesi olarak sadakatimizi sürdürüyoruz ve dedikodu bile olsa Diablo 3 ile ilgili her haberi umutla okuyoruz.

Sizden talep ettiğimiz ne maddi ne de çıkış tarihi ile ilgili bir konu.

Takdir edersiniz ki bir oyunun kendine bağlayıcılığı grafikler, efektler, müzikler ve senaryo kadar neyi neden yaptığını, amacın ne olduğunu bilmekten geçer. Fakat oyunun desteklediği dillerden birine hakim değilsen ne yaptığını bilmeden oynarsın ve bazen bitirdiğin oyunun bile tamamını kavrayamazsın.

Diablo gibi, konunun, anlatımın ve NPC’ler ile geçen dialogların yoğun olduğu bir esere hakim olmak için okuduğunu anlamak şart.

Sizden istediğimiz; Diablo 3’te Türkçe dublaj olmasa bile en azından Türkçe alt yazı desteğinin olması. Oyunun çıkış tarihini etkileyecekse sonradan yapılacak bir eklenti bile olabilir.

Türkçeleştirme ve yerelleştirme konusunda bir pozisyon açıldığını ve hatta bu pozisyonun dolduğu duyumunu aldık fakat bu konunun netleşmesini talep ediyoruz.

Crysis, Uncharted, Killzone gibi birçok üst seviye oyun bize bu olanağı sağladı.

Sizin de bize bu güzel sanat eserini Türkçe oynamak konusunda yardım etmenizi rica ediyor Türkiye’deki oyuncular olarak sizi sonuna kadar destekleyeceğimizi bilmeni istiyoruz.

Türkiye’deki tüm Diablo severler adına

Recent signatures

1. Reached 2,500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Alameddin Çelik İZMIR, TURKEY
      • almost 2 years ago

Ev içinde şu anda 2 tane orjinal alındı ve tahminen 3. de alınacak bu kadar türkiyede satılmakta olan bir ürün için türkçe destek istemek bence çok mantıklı ve blizzard bize destek vermeli.

• Anilcan Yuksel ANKARA, TURKEY

Amacımıza ulaşacağız :)

• Ali Kemal AYDIN ANKARA, TURKEY
      • almost 2 years ago

Oyun çıktı ama Blizz ölü taklidi yapıyor

• Caner Bağcıoğlu MARMARIS, TURKEY
      • almost 2 years ago

O kadar bekledimki Türkçe yama ile çıkar diye olmadı inşallah patch ler ile birlikde gelir..

• Semih YILDIRIM ANKARA, TURKEY
      • almost 2 years ago

I'm waiting for this game at least 10 years. (2 years to developing time for you.Totaly 12 years past.) Dont you think i deserve Turkish language pack??

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.