Zoosadism'e Engel Olalım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Son zamanlarda ülkemizde bir çok hayvan hakları ihlalleri bulunmaktadır, hayvanların şiddete, tecavüze, kasıtlı öldürülmelerine, aç-susuz bırakılmalarına ve psikolojik şiddete maruz kalmaları söz konusudur.

Giderek artan ve dur durak bilmeyen bu şiddet eğilimleri, toplumumuzun vicdanlı insanlarının tepkisini çekmekte ve ''Hayvan Hakları İhlalleri'' konusunda şiddete eğilimli insanlara yönelik yaptırım gücü yüksek cezaların istenmesine neden olmaktadır.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)'in ''Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.'' hadisi bu konuda şiarımız olmalıdır.

Yapılan araştırmalara göre hayvanlara karşı şiddet ve istismarda bulunan bireyler ileri ki dönemlerde bu şiddet unsurunu insanlar üzerinde devam ettirmekte ve toplumsal yapıyı derinden etkileyecek travmalara sebep olmaktadır. Konunun bu boyutu alanda yeni bakış açısı kazandırarak sorunun sadece hayvanlara karşı yapılan şiddet ve istismarla sınırlı kalmadığını ve Zoosadism eğilimli insanların potansiyel bir tehdit olma ihtimallerinin söz konusu olduğu gerçeğini yansıtmaktadır.

Bu sorundan hareketle;

1- Hayvan hakları konusunda bilinç düzeyinin arttırılması ve okullarda çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması için müfredatın geliştirilmesine,

2- Hayvanlara, pasif veya aktif şiddet ayrımı yapılmaksızın şiddetin her türlüsüne karşı çıkarak yaptırım gücü ağır, caydırıcı cezaların arttırılmasını,

3- Toplumun temel farkındalık düzeyinin arttırılması için TV Kanalların'da hayvan haklarıyla ilgili kamu spotlarının çekilip yayınlanması,

Konularında 3 temel başlık üzerinden, Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden, Parlamento çatısı altında bulunan siyasi partilerden ve Genel Başkanlarından, kıymetli Milletvekillerimizden ve Bakanlarımızdan destek bekliyoruz.

Kamuoyu oluşturulması hususunda alanda çalışan sivil toplum örgütlerinden, kanaat önderlerinden ve hayvan severler'den destek bekliyoruz.

#ZoosadismeEngelOl

Kampanya Videomuz: https://youtu.be/PUl8supqrSs

Bugün Fatih imzanı bekliyor!

Fatih Ars bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Zoosadism'e Engel Olalım!». Fatih ve imza atan diğer 650 kişiye katıl.