Doğrulanmış başarı

Zimbabve’de vahşice katledilen aslan Cecil için adalet istiyoruz!

Bu kampanya 1.358.293 destekçi ile değişim yarattı!

13 yaşındaki aslan Cecil, yıllardır huzur içinde yaşadığı doğal parktan gizlice kaçırılıp sırf zevk için bir avcı tarafından öldürüldü. Baş şüpheli, Walter James’in zaten yıllardır kanunsuz bir şekilde avlandığına dair bilgiler yayınlandı. Bu kabul edilemez bir durum! Bu vahşete karşı sesimizi çıkarmak ve Cecil’in ölümünden sorumlu olan herkesin hak ettiği cezayı alması için kampanyamı başlattım ve sizlerin desteğini bekliyorum.

Birçok kez Afrika’ya gönüllü çalışmalar için gitmiş biri olarak söyleyebilirim ki bu inanılmaz derecede güzel, sosyal ve aile odaklı hayvanların çok yakında soyu tükenebilir. Dünyadaki aslan nüfusunun %80-90’a yakınını doğal yaşamın zarar görmesi, avcılar ve egzotik hayvan ticareti nedeniyle kurban verdik. Sırf spor için öldürülen bu hayvanların çoğu av hatırası olarak Amerika’ya getiriliyor.

Buna bir son vermek için birkaç adım atılması gerekiyor ve bunun için beraber çalışmalıyız:

1. Amerikan Balık ve Vahşi Yaşam Servisi’nin (USFWS) Afrika aslanını soyu tükenmekte olan canlılar listesine alması ve böylece sadece spor için öldürülen bu hayvanların av hatırası olarak taşınmasının önüne geçilmesi.

2. Yine USFWS’in kanunsuz doğal yaşam kaçaklığının önüne geçilmesi için çıkarılan Lacey Act’i inceleyip Cecil’in ölümüne neden olan Walter Palmer ve bu suça karışan herkesin sorumlu tutulmasını sağlaması.

3. Yetkililer hali hazırda bu suça karışan iki Zimbabveli'yi tutukladı. Toplumsal baskı devam etmeli ve bu vahşete yol açan ticaret bir an önce son bulmalı.

Av hatırası için avlanmak çok korkunç ve utanç verici bir şey ancak ne yazık ki bu anlamsız hobi için oldukça büyük paralar dönüyor. Cecil’in nasıl öldürüldüğüne dair yayınlanan raporlar, hayvanın bir hayvan kadavrasıyla kurulan tuzak sonucu Hwange Ulusal Parkı’ndan dışarı çıkartıldıktan sonra okla vurulduğunu ve 2 gün boyunca takip edilerek sonunda silahla öldürüldüğünü söylüyor. Katiller ne kadar vahşi ve kabul edilemez bir şey yaptıklarının farkında olmalılar ki Cecil’in üzerindeki GPS cihazını da yok etmeye çalışmışlar.

Cecil için adalet istediğimiz kampanyama siz de imzanızla destek olun lütfen.

Cecil’le ilgili gelişmelerden sizi haberdar etmeye devam edeceğim. Teşekkürler!

#JusticeForCecil

Bugün Cheryl imzanı bekliyor!

Cheryl Semcer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Zimbabve’de vahşice katledilen aslan Cecil için adalet istiyoruz!». Cheryl ve imza atan diğer 1.358.292 kişiye katıl.