Doğrulanmış başarı

YTÜ Rektörlüğü: Parasız ulaşım istiyoruz!

Bu kampanya 2.714 destekçi ile değişim yarattı!

Giderek niteliksizleşen yemekhane, spor salonuna yapılan zam, açık alanlardaki masaların kaldırılması... Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyan bizlerin sorunları saymakla bitmeyecek kadar fazla ve her geçen gün bu sorunlara bir yenisi daha ekleniyor. Rektörlük ise üniversitelilerin sorunlarını çözeceğine mağduriyetini artıran kararlar alıyor.

Bir devlet üniversitesine göre fazlasıyla pahalı olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okumak her geçen gün daha zor hale geliyor. Bu dönem artan tüm bu sorunları ve pahalılığı sınıfta, yemekhanede, kantinde konuşurken şimdi de ringlere yapılan zam ile karşı karşıya kaldık.
Ring ücretlerinin
Kampüs içi 35 kuruş'tan 50 kuruşa,
Cevizlibağ – Davutpaşa arası 85 kuruş'tan 1 liraya,
Beşiktaş – Davutpaşa arası 1 lira 85 kuruştan 2 liraya çıktığını öğrendik.
Vizelerin hemen arefesinde yapılan bu zam ring şirketi olan Free(!) Turizm'in kurnazlığını ve fırsatçılığını ortaya koymaktadır. Sınavlara yetişmek için ringe binmek zorunda kalan öğrenciler, vize haftası bitinceye kadar bu fiyatlara alıştırılmak istenmektedir.
Üniversiteyi ticarethane, üniversitelileri de müşteri olarak gören bu zihniyeti üniversitemizde istemiyoruz!
Parasız ulaşım için alternatifler geliştirilmesini,
Davutpaşa Kampüsü'nden kalkan İETT otobüs seferlerinin artırılmasını,
41AT ve 85C dışında otobüs hatları eklenmesini,
Bu gidişata bir son verilmesini istiyoruz!

Bugün Utku imzanı bekliyor!

Utku Çiftçi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YTÜ Rektörlüğü: Böyle devlet üniversitesi olmaz, PARASIZ ULAŞIM İSTİYORUZ!». Utku ve imza atan diğer 2.713 kişiye katıl.