YTÜ Mimarlık Fakültesi, 75 yıldır eğitim verdiği kendi öz yapısından çıkarılmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi “Cumhurbaşkanlığı ofisi”ne tesis edileceği gerekçesiyle boşaltılıyor. Alınan bilgiye göre, fakülte Beşiktaş Balmumcu Mahallesi’ne bağlı Dikim Evi’ne taşınacak. Fakülte 1880 li yıllara ait bu tarihi yapıda tam 75 yıldır Mimarlık eğitimi vermektedir.

Ülkemizin Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama eğitimine, Mimarlık ve Şehircilik eğitim hafızasına, kenti yaşatan bir işleve, on yıllardır tarihi yaşatıp koruma konusundaki emeklere ve anılara müdahale demek olan bu karardan vazgeçilmelidir. Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü ve Mimarlık Fakültesi aynı yerinde eğitim hayatına devam etmelidir. Kamusal mekanların yer değişimi, kentsel hafızada da bir kayıp anlamına da gelmektedir.

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Öner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YTÜ Mimarlık Fakültesi, 75 yıldır eğitim verdiği kendi öz yapısından çıkarılmasın». Deniz ve imza atan diğer 8.465 kişiye katıl.