Kampanya Kapatıldı

YSK'nın YASAYI ÇİĞNEMESİ SUÇTUR

Bu kampanya 100.954 destekçi ulaştı

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Anayasa Değişikliğinin Halkoyuna Sunulması dolayısıyla 16 Nisan 2017 günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından 298 Sayılı yasanın 98. ve 101.Maddelerine aykırı karar verilmiştir.

98.Maddeye göre "üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan, zarflar geçersiz sayılır"

"Geçerli olmayan oy pusulaları" başlıklı 101.Maddeye göre "Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan ... oy pusulaları geçerli değildir."

Hukukun genel ilkelerine göre "sayılır", "değildir" biçimdeki sözcükler emredicidir. Bu hükümleri yerine getirmeyen, denetimini yaparak sorumluları hakkında cezai işlem yaptırmayanlar duruma göre cezai ve hatta mali yönden sorumlu olurlar. Bu yolla yapılan işlemler yok sayılır.

Açıkladığımız hukuki gerçeklere karşın YSK tarafından 16.04.2017 günü "dışarıdan sokulduğu kanıtlanmadıkça mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına" oybirliğiyle karar verilmiştir.

Böyle büyük bir karmaşaya yol açan kararı verenler hakkında derhal cezai işlemlere başlanması, Yüksek Seçim Kurulunun bu kararı vermesine yol açan İlçe Seçim Kurulu ve Sandık Kurulu Başkanlarının da belirlenerek haklarında gereğinin yapılması konusunda Yerel Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusu yapılması isteğimizi kamuoyu önünde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına saygılarımızla iletiyoruz.

Change.org sistemi kapsamında imzalayanlarla birlikte,

Av. Ömer YASA

Bugün Ömer imzanı bekliyor!

Ömer YASA bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YSK'nın yasaları çiğnemesi suçtur! @ysecimkurulu». Ömer ve imza atan diğer 100.953 kişiye katıl.