0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bir Samsunspor taraftarı olarak bunları yazıyorum. Bu kampanyayı başlatmaktaki amacım Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumunda ilk resmi maç atmosferini yaşama hakkının o stadyumun tamamlanmasını heyecanla bekleyen biz Samsunspor taraftarına değil de, Süper Kupa finali ile Konyaspor ve Beşiktaş taraftarına verilmesinden duyduğum üzüntümdür. Benim gibi 10 binlerce Samsunspor taraftarının bu duruma üzüldüğünü tahmin ederek bu kampanyayı başlatma gereğini duydum. Bu mesajı umarım sadece 1 kişi bile olsa yetkili biri okur ve aşağıda sıralayacağım nedenlerden dolayı bu son olayın beni ve bizleri neden bu kadar etkilediğinin farkına varır ve stadyumumuzun ilk resmi maç açılışını bizim yapmak isteyişimizin Samsunspor taraftarı için önemini anlar. Samsunspor taraftarının coşkuyla karşılaması gereken çoğu olayı, hevesini kursağında bırakan başka bir olay takip etmiş ve en mutlu olması gereken durumlarda dahi içinde bir hüznü barındırmıştır bu taraftar. Ben sadece bu olaylardan birkaç örnek vereceğim.

2013\2014 sezonu herkesin bildiği gibi Samsunspor takımı TFF 1. liginde( şimdiki adıyla) Play-off finalini oynamaya hak kazanmış. Bu hak edişin sevincini yaşayamadan final karşılaşmasına seyircisinin alınmayacağı duyurulmuş, coşkusu yarım kalmıştı. Yine de içeri alınırız ümidiyle final maçından önce İstanbul yoluna düşüp 750 km yol gidip hevesle girmeye çalıştığı Şükrü Saraçoğlu Stadyumundan şiddet uygulanarak uzaklaştırılmış nihayetinde maçı yine stad yakınında bulunan kafelerde izlemek zorunda kalmıştır. Bu hevesli günü zehir olmuştur.

2015\2016 sezonu Samsunspor takımı ligin son haftalarına yaklaşırken bir ivme yakalayıp Play-off oynama adaylığına ciddi şekilde talip durumdayken, şehir ve taraftar play-off heyecanı için heveslenmişken aldığı 3 puan silme cezası ile tüm şevki kırılmış ümitlerini başka sezona bırakmak durumunda kalmıştır.

2016\2017 sezonundaki transfer tahtasının kapatılması cezasıyla ligin ilk dönemi genç, tecrübesiz altyapı oyuncuları ile mücadele etmek zorunda kalması ve o sene ligde kalmak adına taraftarın çektiği sıkıntıyı tüm spor camiası bilir.

Tüm bunlardan çok çok ayrı anlamı olan 20 Ocak 1989'da üst ligde tam her şey yolunda giderken Şampiyonluğa göz kırpan Samsunspor takımının yaşadığı feci kazayı, kaybettiği ve engelli kalan sporcularını ve camia insanlarını anlatmaya gerek dahi yoktur. Taraftarın baştan beri tüm olaylarda bahsettiğim coşkusu  bu sefer kırılmaktan öte ölmüştür.

Tüm bu anlattığım olaylar ekseninde yasal gerekçeler, yönetimsel hatalar bulunabilir ama '' bu sefer her şey yolunda gidiyor'' deyip ümitlenip her seferinde darbeyi yiyen yine Samsunpor taraftarı olmuştur. Yine Samsunspor taraftarı bir heves kırıklığının, üzüntünün eşiğindedir. Yeni yuvamızın Süper Kupa finali ile ilk resmi maç açılışına karar verilmesi bu taraftarın yukarıda saydığım heveslenip daha sonrasında kursaklarında kalan heveslerinin benzer bir şeklidir. Bu karardan vazgeçilip Süper Kupa finalinin başka bir şehre alınmasını ve yeni stadımızda ilk resmi maç atmosferini yaşama hakkını biz Samsunspor taraftarına verilmesini istiyoruz . Stadyumların açılışlarında ne hazırlık maçları ne de başka bir organizasyon (İşitme engelliler olimpiyatları) başlangıcı zihinlerde yer tutacaktır. Hatırlanan tek şey oynanan ilk resmi maçtır. Lütfen bu hevesimizi de kursağımızda bırakmayın ve gerçekleşmesi halinde bu taraftarın içinde sonsuza kadar yara kalacak bu karardan vazgeçin. Şimdi Büyük Samsunpor taraftarından isteğim Tüm Samsunsporlu büyük ve küçüklerimin bana bu kampanyada destek olması ve 10 binler olarak sesimizi yetkililere ulaştırıp bu kararın değiştirilmesi için tepki göstermemizdir. Unutulmamalıdır ki Anadolu taraftarı için Stadyumlar bir yuvadır ve kimse yeni satın aldığı yuvasına kiracıdan sonra oturup yeni yuva heyecanını yitirmek istemez.

Bugün Fatih imzanı bekliyor!

Fatih Yeşilada bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumunda ilk resmi maç atmosferini yaşamak Samsunsporluların hakkı». Fatih ve imza atan diğer 882 kişiye katıl.