Kampanya Kapatıldı

Seçimlerden sonra oluşacak yeni meclis yaşama hakkına gerçek anlamda sahip çıkan, toplama kamplarına ve deneylere asla geçit vermeyen bir hayvan koruma yasası çıkarsın

Bu kampanya 35.115 destekçiye ulaştı

Halihazırda yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bir hayvana işkence yapmak, şiddet uygulamak ve öldürmek hala SUÇ DEĞİL KABAHAT!

Bu şu demek: bir hayvana tecavüz eden, işkence yapan ve acımasızca öldüren bir sosyopatın bu eylemi adli siciline işlenmiyor! Kabahat olarak adlandırılan bu insanlık suçlarının cezaları ise komik para cezaları!

Yasaların boşluğunu fırsat bilen katiller hayvanlara akıl almaz işkenceler yapıyorlar. Bu sapıklar sadece hayvanlar için değil insanlar için de büyük tehlike arz ediyor. Düşünün ki bizler bu tip ruh hastası katillerle aynı sokaklarda yürüyor, aynı iş yerinde çalışıyor, aynı apartmanda oturuyoruz. Bugün masum bir hayvana bunu yapan kişilerin yarın çocuklarımıza ve bizlere aynı şeyleri reva görmesinin önünde kim duruyor? HİÇ KİMSE.

Mevcut yasalarla DEVLET NE HAYVANLARI NE DE İNSANLARI KORUYAMIYOR.

Bu sebeple yetkililerden artık bu çağdışı yasaları değiştirip DERHAL hayvana işkence ve tecavüzü suç kapsamına almasını, bu tip suçları işleyen kişilere CAYDIRICI cezalar vermesini talep ediyoruz.

Geçtiğimiz yasama döneminde bu talebimizi bahane ederek hayvanlar için başka tuzaklar ve toplama kampları kuran yasa tasarıları hazırlanmış olduğu için bu imza kampanyası ile talebimizi net bir biçimde vurgulamak istiyoruz:

TALEBİMİZ SEÇİMLERDEN SONRA OLUŞACAK MECLİSİN TBMM GÜNDEMİNE GELMEYİ BEKLEYEN VE

HAYVAN HAKKI SAVUNUCULARININ HİÇBİR ŞEKİLDE ONAYLAMADIĞI,

HAYVAN DENEYLERİNİN YAYGINLAŞIP KOLAYLAŞMASINI,

HAYVANAT BAHÇELERİNİN AÇILMASININ KOLAYLAŞMASINI

VE

TOPLAMA KAMPLARI KURULMASINI SAĞLAYAN;

HAYVAN SATIŞLARINA DUR DEMEYEN,

ADETA ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNİ DESTEKLEYEN

MEVCUT YASA TASARISINI "KABUL ETMEMESİ" VE YAŞAMA HAKKINA GERÇEK ANLAMDA SAHİP ÇIKAN BİR HAYVAN KORUMA YASASINI İVEDİLİKLE ÇIKARMASIDIR.

Bugün Hayvan Özgürlüğü imzanı bekliyor!

Hayvan Özgürlüğü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yeni meclisten toplama kamplarına ve deneylere asla geçit vermeyen bir hayvan koruma yasası talebimiz». Hayvan Özgürlüğü ve imza atan diğer 35.114 kişiye katıl.