Yemen’deki savaşı durdurun ve kıtlığa bir son verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.000.

Uzun bir 3 yılın ardından, sonunda dünya Yemen’de açlıktan ölen çocukları fark etti.

Muhtemelen Amal’ı hepiniz duymuşsunuzdur, yeterli beslenemediği için kalbi artık atmayan küçük bir kız. Ne yazık ki Amal tek örnek değil: Ülkem Yemen’de her ay 2000’in üzerinde çocuk ya açlıktan ya da önlenebilir hastalıklar sebebiyle ölüyor. Çocuklarımız her hafta korku içinde binlerce masum insanı öldüren bombalardan ve hava saldırılarından kaçıyor. Her gün, hayatını kaybeden aile üyelerinin yasını tutan ve savaştan kaynaklanan açlığı durdurmaya gücü yetmeyen insanların can yakan hikayelerini duyuyoruz.

Eğer bir şeyler yapmazsak Yemen halkı, benim halkım, son yüzyılın en kötü kıtlığının kurbanı olabilirler. Bunu atlatabilmemiz için bize yardım edin. Bu kampanyayı imzalayın ve sorumlulardan silahlarını bırakmalarını ve insani yardımların yerine teslim edilmesini isteyin.

Barış isteyen Yemenliler olarak kıtlığı sona erdirmek için bir araya geliyoruz. Gerçek bir ateşkes ve güvenlik olmadan kıtlığı bitirmek imkansız. Yemeklerle dolu kamyonlar yeterli değil. İnsanı yardım çalışanlarına güvenli bir geçiş ve serbest giriş olmadan küçük bedenlerin yok olup gitmesine son vermek için umudumuz yok.

Dünyanın her yerinden tüm insanları barış çağrımıza katılmaları için davet ediyoruz. Husiler de dahil olmak üzere Suudi liderliğindeki tüm koalisyon güçlerine Yemen'deki saldırıları durdurmaları için baskı yapmalı ve hayat kurtarmak için barışa bir şans vermeliyiz. Lütfen kampanyamızı imzalayarak ve paylaşarak bize yardımcı olun.

Taleplerimiz aşağıdaki gibidir:

• Savaşın tüm tarafları ateşkes ilan etmeli ve sivilleri korumalıdır.
  • Koalisyon güçleri Yemen’deki tüm saldırıları durdurmalıdır.
  • Yemen'de kalıcı bir barış ortamı yaratmak için yenilenmiş ve sürdürülebilir girişimlerde bulunulmalıdır.
  • Tüm taraflar güçleri yettiğince insani yardım kuruluşlarına destek sağlamalı, hayatları kurtarmak önceliğe sahip olmak zorundadır.
  • Yemenli sivillere zarar verebilecek silah satışlarının derhal sona ermesi.

Hep birlikte Yemenli ve uluslararası liderlere baskı yapabiliriz. Umuyoruz ki bu barış çağrısı, korkunç kıtlık ve savaş sona erene kadar devam edecek bir hareket oluşturur. Yemen’de yaşananların unutulmasına izin vermeyelim.

Desteğiniz için teşekkürler. Etrafımızda çok fazla acı olduğundan, sevginiz ve dayanışmanız her gün bizi ayakta tutacak olan şeydir.

Ahmed M Luqman

Yemen Eski Gençlik Bakanı, Çalışma Bakanı, Sosyal Hizmetler Bakanı, Arap Birliği Yemen Eski Büyükelçisi.

Bugün Ahmad Mohammad imzanı bekliyor!

Ahmad Mohammad Luqman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yemen’deki savaşı durdurun ve kıtlığa bir son verin». Ahmad Mohammad ve imza atan diğer 543.202 kişiye katıl.