TÜM HAYVANLAR İÇİN "BÜYÜK YAŞAM ALANLARI" OLUŞTURULSUN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Günümüzde ne yazık ki hayvan hakları ihlalleri ne yazık ki çok sık gündeme gelmekte ve bu nedenle "Hayvan Haklarını korumak" veya yaptırım uygulanması adına çok fazla imza kampanyası başlatılıyor.

Bu sorunlara tek tek çözüm getirmeye çalışmak ya da sadece hayvan haklarını ihlal eden tek bir kişinin yargılanması; sokakta kalan diğer hayvanların korunması ve zarar verilmemesi konusunda yeterli olmuyor ve her defasında insan kaynaklı başka hayvanlar ölüyor, zarar görüyor, yaralanıyor, sakat kalıyor. Bu tarz olaylar gündeme gelmeye devam ediyor.

İstila ettiğimiz bu dünyada onların da bir canlı olduğunun bilincine varmalı ve işe, heryeri betonlarla kaplayıp ellerinden aldığımız yaşam alanlarını onlara oluşturmakla başlayabiliriz.

Bu konunun tamamen ve kesin bir çözümü için şu  gelişmelerin biran önce yapılması gerekmektedir :

"ÖNEMLİ PROJE ÇALIŞMASI MADDELERİ:

1) Her il ve ilçede, tıpkı hastaneler gibi, hayvanlar için geniş, yeşillikli yaşama alanları oluşturulmalı, bu alanlar onlara özel olarak düzenlenmeli, ağaçlandırılmalı ve tüm sokak hayvanları bu özel alanlarda yaşamalıdır.

2) Bu alanlarda hayvanlar özgür olmalı, kafeslenmemeli, bağlanmamalı, özgürlükleri kısıtlanmamalıdır.

3) Bu alanlara ziyaretler yalnızca rehberlik eşliğinde, izinle ve kücük gruplar olarak yapılmalıdır.

4) Bu alanlar güvenlik görevlileri ve güvenlik kameraları ile  korunmalı, izinsiz gruplar dışında kişiler girememelidir.

5)Hayvanlara hakettikleri yaşama alanlarında doğru yiyecek, temizlik, su, tedavi imkanları görevli kişilerce sağlanmalıdır.

-> Bu konuda masraflar için devlet vergilerden bütçe ayırmalı, gerekli görüldüğü takdirde Hayvan Yaşama Alanları için halktan vergi alınabilir. (ÖNEMLİ NOT: Okul, işyerleri vb yerlere günlük dağıtılan yemek, içecek, vb herşeyde sayılar fazla gösterilerek hak yeniyor buralarda fazla dağıtımın önüne geçilmeli, örnek: işyerlerinde dağıtılan fazla yemekler sayı fazla gösteriliyor bunlar önlenmeli bu israflar önlenerek, bu giderler hayvan yaşama alanlarına ayrılmalıdır, aynı şekilde okullarda dağıtılan süt ve üzümler hergün sayı olarak sınıf sayısınca gönderiliyor ancak öğrenciler gelmediğinde dahi öğretmenlere toplam sayıya imza attırıyorlar kalan süt ve üzümler sınıflara gitmiyor bu israflar önlenmeli ve buraya harcanan ücretleri devlet, hayvan yaşama alanlarına ayırmalıdır.)

Bugün Hülya imzanı bekliyor!

Hülya Kabak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr: TÜM HAYVANLAR İÇİN "BÜYÜK YAŞAM ALANLARI" OLUŞTURULSUN!». Hülya ve imza atan diğer 2.368 kişiye katıl.