Kampanya Kapatıldı

Yaban hayvanları ihale konusu olamaz! İhaleyi durdurun, katliama son verin!

Bu kampanya 99.928 destekçiye ulaştı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce birçok ilde "av turizmi" adı altında, yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayınlandı.

Belirlenen tarihler arasında 10 bin lira ödeyenler ayı, 6 bin lira ödeyenler de yaban keçisi vurabilecek. Türkiye'nin birçok ilinde 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacağı açıklandı. 21 ilde avlanacak yaban keçisi, yaban koyunu, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi sayısı henüz belirtilmedi.

Yaban hayvanlarının "canlarını" ihale konusu haline getirmek ve bu masum hayvanların ölülerinden para kazanmak insanlıkla ve vicdanla hiçbir şekilde bağdaşmıyor.

İsminin içinde "Doğa Koruma" ibaresi geçen bir kurumun, doğanın çok önemli bir parçası olan yaban hayvanlarını katletmesi, üstelik bundan gelir elde etmesi mantık dışı.

İhalenin acilen durdurulması ve yaban hayvanlarının doğal ortamlarında bırakılmaları için imzanı ekle, kampanyaya destek ver.

Bugün Asli imzanı bekliyor!

Asli Yanardag bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yaban hayvanları av ihalelerine ve katliama son verin @VeyselEroglu». Asli ve imza atan diğer 99.927 kişiye katıl.