Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 45.747 destekçiye ulaştı

Yeşil Yol Adı Gibi Yeşil Bir Proje midir?

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı doğrultusunda Karadeniz Yaylalarının 2600 km'lik bir alanda yolların birbirine bağlanmasını ön geren bir projedir. Bu öngörüde yeni açılacak yollar ve doğaya verilecek zararın boyutları doğru değerlendirilmemiştir. Yılda geçişi düşünülen araçların egzoz gazından oluşacak çevre kirliliği bile düşünülemez orandadır.  2014 yılında başlayan ve 2018 yılında bitmesi düşünülen 10. Kalkınma planının bir bölümü olarak görünse de adı gibi “Yeşil” bir proje değildir.

Torunlarınızın emaneti, atalarınızın mirası yaylalarımız "Yeşil Yol" adlı rant uğruna yok olup gidecektir!

Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için yapılan doğa katliamına dur demeliyiz.

Doğal zenginliklerimizin, kültürel değerlerimizin rant uğruna kayboluşuna dur demeliyiz.

Yanlış hazırlanmış projeler ile ülkemizin yeşil alanlarının yok olmasına ve bizlerin gelecek nesillerin oksijen damarlarının kesilmesine dur demeliyiz.

Doğanın tahrip olması geri dönüşü olmayan sonuçların doğal afetlerin meydana gelmesine yol açacaktır. Bunun bir örneğini Hopa ve Artvin’ de üzülerek yaşanmış ve birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Son dönemlerde yapmış olduğumuz birçok çalışma neticesinde sosyal medya ve yayın organlarında bölge halkı olarak tepkilerimizi dile getirmiş ve sizlerin de katılımı ile imza kampanyamız belirli bir sayıya ulaşması sağlanmıştır. Doğal zenginliklerimizin, kültürel değerlerimizin rant uğruna yok olmaması için, dağlarımızın, yaylalarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın, yeşilimizin yok olmaması için “#yesilyoladurde” dik, sesimizi daha yüksek çıkarabilmek için sizlerin daha fazla desteğine ihtiyacımız var; hep birlikte “#yesilyoladurde” meliyiz.

Saygılarımla,

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yaşam alanlarımızda daha fazla yeşil için, hep birlikte #yesilyoladurde diyelim!». Ali ve imza atan diğer 45.746 kişiye katıl.