SANDIK GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNERİLER

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, ülkemiz 2019 yılında çok önemli üç seçim süreci yaşayacak. Bu süreçten toplum olarak kazançlı çıkmamız için seçimin güvenli ve adil olması çok önemli. 2016'da yapılan Anayasa referandumunda mühürsüz oy ve zarfların geçerli kabul edilmesi toplumda büyük tartışmalara ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı' nın güvenilirliğine gölge düşmesine neden oldu. Bu nedenle; aşağıda uygulanmasını istediğimiz yöntemin önümüzdeki seçim sürecinde uygulanması birçok tartışmayı ve sandık kurulu hatası nedeniyle oyların geçersiz sayılma tehlikesini ortadan kaldıracaktır.

Yöntem:

1-) Oylamada Kullanılacak zarflar, pusulalar ve mühürlere seri numarası basılır.

2-) Sandık başkanlarına bu seri numaralı mühürler, oylar ve zarflar tutanakla teslim edilir.

3-) Sandık görevlileri seçim sabahı tuttukları tutanaklarda ilgili seri numaralarını tutanağa yazar ve oylamayı başlatır.

4-)Seçim sonunda tutulan tutanağa da kullanılmayan oy pusulaları ve zarfların seri numaraları yazılarak tutanak altına alır.

5-) Islak imzalı sandık sonuç tutanaklarında da bu seri numaraları belirtilir...

Böylece; mühürsüz zarf ve oy sahteciliği engellenmiş, sandık görevlilerinin sabahın erken zamanında yaptıkları oy sayma ve mühürleme işlemi kolaylaştırılmış olur.

Bugün Nihat imzanı bekliyor!

Nihat Mürşitpınar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı: SANDIK GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNERİLER». Nihat ve imza atan diğer 2.302 kişiye katıl.