Sınavsız Tarım Lisans Tamamlama Hakkımızın verilmesini istiyoruz. İmza ver. Destek ol. Paylaş

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

SINAVSIZ TARIM LİSANS TAMAMLAMA  HAKKI  VERİLSİN

Bizler, Ülkemiz Tarımına gönül vermiş, Tarıma çok uzun yıllardan bu yana emek vermiş ve sahada birebir çalışan üreten, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Teknik ve Sağlık Meslek (Tarım , Ev Ekonomisi, Sağlık) Liselerine sınavla alınarak çoğumuz yatılı olarak Bakanlığa bağlı   Liselerden mezunuz.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının değişik birimlerinde uzun yıllardan bu yana Tarım ve Sağlıkla ilgili görev yapan "TEKNİK VE VETERİNER SAĞLIK " sınıfında çalışan personeliz.

Çoğumuz 05.05.1994 tarihinde Anadolu Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Özel bir sınava tabi tutularak, Tarım Ön Lisans ve Veteriner Sağlık Teknikeri Ünvanı ile Ön Lisans eğitimimizi tamamladık. Bazılarımızda değişik Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarından mezunuz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında ve Özel iş yerlerinde, Tarım Teknikeri ve Veteriner Sağlık Teknikeri kadrolarında görev yapmaktayız.

Bilindiği üzere, Açık Öğretim Ön Lisans mezunlarından; Öğretmenlere, İlahiyat, Sağlık, Adalet, Polis...vb. mezunlarına "LİSANS TAMAMLAMA"  hakları tanınmıştır.  Sadece biz "TARIM" meslek mensuplarına bu hak tanınmamıştır. Lisans mezunu olan meslek mezunları, görev yaptıkları birimlerde "LİSANS MEZUNU" olarak görevlerine devam etmektedirler.

Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görev yapan "Veteriner Sağlık Teknikerleri" Sağlık Lisans Tamamlama hakkından yararlanarak, Ziraat Fakültelerinin "ZOOTEKNİ" bölümünde öğrenimlerini sürdürmektedirler. Yani Sağlıkla ilgili bölümde değil, TEKNİK  bir bölümde bu hak tanınmıştır.  1994 yılında aynı sınavla Açık Öğretim Ön Lisans bölümüne giriş yaparak mezun olan Veteriner Sağlık Teknikerleri bu haktan yararlanmış, aynı Bakanlığın Teknik Personeline ise bu hak hala tanınmamış olması ayrımcılığa girdiği gib biz Teknik Elemanlar için aşağılayıcı bir durumdur.

Bizler yıllardan bu yana , Tarımla ilgili temel bilgilere sahip, görev yaptığımız birimlerde "ZİRAAT MÜHENDİSİ" meslektaşlarımızla  aynı konularda görev yapmaktayız. Aynı konularda görev yaptığımız halde Lisans eğitimimizi tamamlayamadığımız için maddi manevi mağdur edilmekteyiz. Çoğumuzun emekliliği gelmiş ve günümüz hayat şartlarının ağırlığı nedeniyle çok mağdur durumdayız.

Ön Lisans mezunları için Dikey Geçiş Sınavları düzenlenmekte olup, kontenjanlar çok sınırlı olduğundan yerleşme olanağı çok kısıtlıdır. Bu nedenle, diğer "Meslek Yüksek Okulu" mezunlarına tanınmış olan               "LİSANS TAMAMLAMA" hakkının biz "TARIMSAL ÖN LİSANS" mezunlarına da verilmesini  verilmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla

LİSANS TAMAMLAMA BİZİMDE HAKKIMIZDIR.

TARIMSAL MESLEK MENSUBU OLARAK

MADDİ VE MANEVİ  MAĞDUR EDİLİYORUZ.

MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKARAK LİSANS TAMAMLAMA

HAKKI VERİLMESİ İÇİN

SENDE İMZA VER.

DESTEK OL.

Bugün Mefaret imzanı bekliyor!

Mefaret CIM bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı: Sınavsız Tarım Lisans Tamamlama Hakkımızın verilmesini istiyoruz. Mesleğine sahip çık.». Mefaret ve imza atan diğer 2.550 kişiye katıl.