Başarı

Uzaktan Öğretim Diplomalarındaki Haksız ve Keyfi Değişikliğe Sende Ses Çıkar !

Bu kampanya 173 destekçi ile değişim yarattı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı tarafından, 30.03.2017 tarihli toplantıda alınan karar ile uzaktan öğretim öğrencilerinin diplomalarına (örgün eğitimlerle aynı ders içeriğine, aynı ödevlere, aynı sınavlara tabi tutulmasına ve hatta hafta içi aynı derslere girmemize rağmen) ek olarak uzaktan eğitim ibaresi eklenmesine karar verilmiştir.

Bizler uzaktan öğretimi tercih ederken kimi arkadaşlarımızın 2.öğretime puanlarının yetmesine rağmen, çalışmamız gerektiği için ve başka sebepler ile, YÖK'ün bize verdiği diplomalarınız aynı olacak teminatına güvenerek, uzaktan öğretimi seçtik. Bizi bu şekilde mağdur edemezsiniz.

2010 yılından beri uzaktan öğretim diplomalarında ek bir ibare yer almamaktaydı;

29.04.2010 tarihli yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında alınan ''uzaktan eğitim programlarında düzenlenecek diplomalarda uzaktan eğitim ibaresinin yer almaması'' kararına binaen diplomalarda ek bir ibare yer almamaktaydı.

Peki hangi kabul edilebilir gerekçe ile bu karar alındı ?

Kararın alındığı metne baktığımızda hiç bir gerekçe belirtilmemiştir. Peki 2010 yılından bu yana aynı eğitimi aldığımız mezun olan arkadaşlarımızın diplomalarında bu ibare yer almazken, aylar sonra aynı koşullarda mezun olacak olan bizlerin diplomalarında bu ibarenin yer alması nasıl hakkaniyetli bir karar olabilir.

Üniversitelerimize seçerken bunu bilerek tercihte bulunduk;

Üniversite tercihimizi yaparken uzaktan eğitim ibaresinin diplomalarımız da yer almayacağını bilerek tercihte bulunduk. Böyle bir kararın bizleri etkilemesi kabul edilebilir bir durum değildir ve hiç bir mantıklı açıklaması olamaz tamamen keyfi bir karardır, üzerinden düşünülerek gerekli açıklamalar yapılarak, gerekli koşullar belirlenerek alınması gereken bu karar bizlere ulaşan resmi belgelere bakıldığında, hiçbir açıklama yapılmaksızın eğitim sürecine bu karardan önce başlayan öğrenciler muaf tutulmadan alınmıştır.

Tekrar sormak istiyorum bizden 3 ay önce dönem arası mezun olan arkdaşlarımız ile bizim aramızda ne gibi bir fark var ?

Bu karar illaki uygulanacaksa haksızlık içermeden uygulanabilmesinin tek yolu var;

Yeni tercihte bulunacak kardeşlerimize önceden bildirmek kaydı ile 2017-2018 yada daha sonraki eğitim yılında üniversitelerine başlayacak öğrencilere uygulanabilir.

Not: Sakarya Üniversitesi Öğrencisiyim, her dönem bende önceki arkadaşlarım gibi 900 TL kadar ücret ödedim ve ödeyeceğim, derslerimin bir kısmının hafta içi olması ve yine hafta içi ödev ile kısa sınavlarımızın olması hasebiyle Sakarya'da ikamet etmek durumunda kaldım. Eğitim olarak örgün öğretimler den farklı hiçbir ayrıcalığa tabi tutulmadım ve bir dönem öncesinden farklı hiç bir koşul yaşanmadı. Bu haksız ve önü arkası düşünülmemiş kararı ben ve benim gibi aynı mağduriyeti yaşayan hiçbir arkadaşım kesinlikle kabul etmiyor.

Acilen gereğinin yapılmasını talep ediyoruz !

Bugün Muhammet Bilal imzanı bekliyor!

Muhammet Bilal Karaman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim Kurulu: Uzaktan Öğretim Diplomalarındaki Haksız ve Keyfi Değişikliğe Sende Ses Çıkar !». Muhammet Bilal ve imza atan diğer 172 kişiye katıl.