STAJYERLERİN İŞ TANIMI YAPILSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bugüne kadar öğrenciler gemilerde staj yaptığı süre boyunca mobbinge (psikolojik şiddet)  maruz kalmış,ağır ve uzun çalışma saatleri altında iş tanımı olmadan, her alanda çalıştırılmıştır. Bu şartlar altında çalışmak zorunda olan stajyerler, birçok kaza atlatmış, geri dönüşü olmayan yaralar almış hatta hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu yüzden, aşağıda imzası olan ben, stajyer öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların sona ermesi ve eğitimin bir parçası olan staj sürecinin amacına uygun olarak gerçekleşmesi için aşağıda yer alan taleplere uygun yasal düzenlemelerin yapılmasını arz ederim.

● Her okulda öğretim görevlilerinden ve öğrencilerden oluşan, staj öncesi gerekli bilgilendirmeyi yapan, staj sürecinde ve sonrasında yaşananları değerlendiren,takip eden ve raporlayıp tüm ögrencilere sunan staj denetim komisyonlarının oluşturulması.

● Stajyer öğrencilerin iş tanımının kesin olarak yapılması ve stajyerlerin iş tanımında olmayan işlerde çalıştırılmasının engellenmesi.

● Staj öncesinde, stajyer öğrencilerin gemi yaşantısı ve staj sırasında karşılaşabileceği risk ve tehlikelere ilişkin mevcut ders içeriğinin (STCW yükümlülükleri) derslere uygulama kısmındaki eksikliklerinin giderilmesini ve MLC 2006 - ILO gibi mevzuatlar hakkında bilgilendirici ders içeriklerinin müfredata eklenmesini.

● Taleplerim doğrultusunda yapılan yasal düzenlemelerin ve stajyerlik tanımının staj defterlerinin arkasına yazılması ve denizcilik şirketlerini bu doğrultuda bilgilendirme çalışmalarına başlanmasını talep ediyorum.

İnstagram: @gencgemimo                          Twitter: @gencgemimo