KTÜ Bölünmesin, Fakülteler Ayrılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

ÖZET: Bazı fakültelerin yeni kurulacak olan Trabzon Üniversitesine aktarılmasını ve ana kampüs olan Kanuni Kampüsünden çıkartılmasını istemiyoruz. Düzenleme maalesef sayın Başbakan tarafından imzalandı.

Trabzon'da ikinci bir devlet üniversitesi olarak Trabzon üniversitesi kuruluyor ve bu üniversite çoğunlukla KTÜ'den koparılacak olan fakültelerle kurulacak. Özellikle merkez kampüste bulunan fakülteler bu durumdan olumsuz etkilenecek. Bu fakültelerin Akçaabat'a taşınması planlanıyor. Örnek olarak Hukuk Fakültesini vereceğim. Bu sayacağım olumsuzlukların çoğu diğer fakülteler için de geçerli olacak maalesef.

Önemli şeylerin başında şu geliyor; hukuk fakültesine dışarıdan hocalar ders vermeye geliyor çünkü akademik kadromuz yetersiz. Hocalar, fakülte binası hava alanının hemen yanında bulunduğu için daha sık ve istekli geliyorlar. Akçaabat'a taşınmamız durumunda bu faktör ortadan kalkacak. Hukuk Fakültesi öğrencileri merkez kampüs kütüphanesinden mahrum kalacaklar. Adliye ile yeni kampüs birbirine tamamen ters, hukuk fakültesi öğrencileri adliyeyle ilgili olmak durumunda. Merkez kampüs sosyal yaşamla içli dışlı bir konumda. Fakültenin merkez kampüsten uzaklaşması demek öğrencilerin de sosyal yaşamdan uzaklaşması demektir. KTÜ ismini ve etkisini kullanarak birtakım sempozyumlar, etkinlikler düzenliyor, yeni üniversite bu anlamda ne kadar yeterli olacak? Öğrenciler Trabzon Barosunun eğitimlerine ne derece katılabilecekler?

Tekrar hatırlatayım, bu saydıklarımın çoğu diğer taşınacak fakülteler için de geçerlidir. Ayrıca biz bu kampüste, bu üniversitede eğitim almak için burayı seçtik, emeğimizle kazandık ve geldik. Bunu elimizden almanız haksızlıktır. İlçede okuyacağımızı bilseydik başka üniversiteler de seçebilirdik.

#ktübölünmekistemiyor #ktühukukgitmeyecek

Bugün Davut Ümit imzanı bekliyor!

Davut Ümit Çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı: KTÜ Bölünmesin, Fakülteler Ayrılmasın». Davut Ümit ve imza atan diğer 1.092 kişiye katıl.