Başarı

Bu kampanya 1.423 destekçi ile değişim yarattı!

Mardin’e Tıp Fakültesi istiyoruz!
Mardin, 30 büyükşehir içerisinde tıp fakültesi olmayan tek büyükşehirdir.

850 bini aşkın nüfusuyla 3. Basamak sağlık kuruluşu olmayan tek şehir Mardin’dir. Nüfus ve gelişmişlik bakımından Mardin’den geride olan il ve ilçelerde tıp fakültesi mevcuttur.

0-14 Yaş nüfusu ve doğurganlık oranı ile Türkiye ortalamalarının oldukça üzerindedir. Klinisyen uzman sayısı 300 civarında olan Mardin, ileri özelleşmiş hekim ve ekipman ihtiyacını Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir tıp fakültesinin kurulması ile kapatabilecektir.

Çevre il ve ilçelerle birlikte komşu ülkelerle 3-4 milyonluk geniş bir hinterlanda sahip olan Mardin, hem bölgenin sağlık hizmetleri ihtiyacını karşılayacak hem de kültür turizminin yanında sağlık turizmi için de önemli bir merkez olacaktır. Anadolu’da Türk-İslam geleneğinin ilk tıp fakültesinin kurulduğu Mardin; modern dönemde de bir tıp fakültesini fazlasıyla hak etmektedir.

Haydi, sen de şehrimizin ileri sağlık merkezi olmasına katkıda bulun, imza kampanyasına destek ol!

Bugün Nezir imzanı bekliyor!

Nezir Güneş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK: Büyükşehirler içinde fakültesi olmayan tek il olan Mardin'de TIP Fakültesi açılsın...!». Nezir ve imza atan diğer 1.422 kişiye katıl.