YÖK'ün Online Eğitim Kararı Ne Kadar Doğru? Her Öğrencinin İmkanı Olmayabilir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Tüm Dünyada varlığını en ciddi şekilde gösteren ve ölümlere sebep olabilen Covid-19 yani Korona Virüs, ülkemizde de her geçen gün ciddileşmektedir.

Vaka sayısı Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde kısıtlanmaya ve mümkün olduğunca halk korunmaya çalışılmaktadır.

Bu süreçte Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ortak karar almış ve Üniversiteler 16 Mart Pazartesi tarihinden itibaren 3 hafta eğitime ara vermiştir.

Ancak bir kaç gündür sosyal medyada ve basın yayın organlarında yayılan açıklamalara göre YÖK, Altyapı imkanı olan Üniversitelerde derslere 23 Mart Pazartesi tarihinden itibaren online devam edecektir. Buradaki en temel ve atlanmaması gereken husus Üniversitelerin altyapısı değil, öğrencilerin imkanlarıdır.

3 haftalık tatil duyurusu sonrasında ailelerinin yanlarına bilgisayarlarını almadan dönen, bulunduğu yerde herhangi bir internet altyapısı olmayan veya zayıf bağlantı imkanları olan, bilgisayarı veya akıllı telefonu olmayan öğrenci sayıları göz önünde bulundurulmalıdır.

Yaşadığımız yerlerde çeşitli nedenlerle elektrik ve internet kesintileri meydana gelebilmektedir. Bunların online ders esnasında veya online sınavlar anında olması durumunda öğrencilere yansıyacak bedel çok hayati olacaktır.

Hızlı kararlar alınırken bazı detaylar atlanmış olabilir. Ancak özellikle vakıf ve özel üniversitelerde alınan ücretler, eğitimin yüz yüze olması ve öğrencilerin Üniversite imkanlarını kullanabilmesi için alınıyor.

Böyle bir online eğitim verilmesi durumunda bu ücretlerin iadesinin talebi öğrencilerin en doğal hakkıdır. Bu zorlu süreçte Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak resmi duyurular takip edilmeli ve salgın duraklamadan herhangi bir eğitimin yapılmamalıdır. Online eğitim eşitsizlik yaratacaktır.

Herkesin desteğini bekliyoruz.