SMA 'ya Devlet DESTEĞİ İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

SMA'YA ÇÖZÜM!

SMA NEDİR?

Sma Tip-1/2/3 olarak seviye seviye artan ve Türkiye'de GEVŞEK BEBEK SENDROMU olarak bilinen, çocukluk döneminde kendini göstermeye başlayan ve omurilikteki ön boynuz denilen bir bölgedeki hareket siniri hücreleri etkileyen bir hastalıktır.

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık. 3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor.

Batı dünyasında çok sık rastlanılan SMA'ya son yıllarda ülkemizde de sık rastlanılmaya başladı.6000 – 10000 doğumda bir görülebilen hastalıkta 40 çocuktan biri taşıyıcı olabiliyor.

SMA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Belirli bir tedavisi olmayan SMA'da sadece bazı bakımlar yapılarak, hastanın yaşam kalitesinin artırılması amaçlanıyor. SMA hastalığında kesin tedavinin bulunması için 2 tür çalışma yapılıyor. Bunlardan biri genetik terapi. Bu terapi ile SMA rahatsızlığının nedenleri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Diğer tedavi şekli ise hücresel değiştirme terapisi. Bu yol ile ölü hücreler veya ölmeye başlayan hücreler yenileriyle değiştirilmeye çalışılıyor.

Yıllar içerisinde bir çok insan bu hastalık yüzünden hayatlarını kaybediyor. En yüksek oranlarda yaşayanlar orta yaşlarını zar zor görebiliyorlar. İlaçların fiyatı çok fazla olduğundan bireyler kendileri bu masrafı karşılayamıyor ve devletin desteğini bekliyorlar. İstemsiz, doğuştan ve genler ile aktarılan bu hastalığa DUR de!

Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız, Kıymetli eşi Emine hanım, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Sgk Başkanımız Dr. Mehmet Selim Bağlı, Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Değerli Vekilimiz Muharrem İnce, İyi Parti Genel Başkanımız Meral Akşener, Mhp Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve diğer tüm bu duruma çare olabilecek müthiş insanlar... Sizin desteğiniz her şeyden önemlidir.

Bugün Sultan Sena imzanı bekliyor!

Sultan Sena Deniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.twitter.com/sagliklicozum: SMA 'ya Devlet DESTEĞİ İstiyoruz». Sultan Sena ve imza atan diğer 78 kişiye katıl.