Confirmed victory
Petitioning Tinent d'alcalde de cultura, coneixement, creativitat i innovació Sr. jaume Ciurana i Llevadot

VOLEM GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA

Sònia Rescalvo Zafra, natural de Burgos, va néixer a l'any 1944, mort assassinada el 6 d'octubre de 1991 a la glorieta del parc de la Ciutadella de Barcelona.
La sònia va sortir de Burgos i es va instal·lar a Barcelona als anys 70, on va arribar a ser una coneguda vedette al Molino de Barcelona.
A l'any 1991, el 6 d' octubre és assassinada per un grup de neo nazis a la Glorieta del Parc de la Ciutadella. La nit de l'assassinat es trovaba amb la seva amiga Doris que, és també brutalment agredida pel grup de neo nazis, que abans de sortir del Parc deixen cec a un indigent que es trovaba a l'hivernacle.
El FAGC i la CGLTB de Catalunya presentan l'acusació popular, acusació a la que es va sumar l'Ajuntament de Barcelona.
Els assassins de la Sònia van ser detinguts mercès a una intensa investigació del Mossos d'Esquadra, cos policial que va portar l'investigació per ordre del jutje, després que no avancés la que feia la Policia Nacional.
A l'any 1993 es fa el judici on es comdena per assassinat els 7 skins.
Al'any 1994 el FAGC insta al Parlament de Catalunya a posar una placa a la Glorieta recordant els fets. Aquesta placa és instal·lada finalment per l'Ajuntament de Barcelona a la mateixa Glorieta.
Vint-i-un anys despres volem que la Glorieta on va ser assassinada porti el seu nom com a Memòria Històrica per al col.lectiu LGTB.

This petition was delivered to:
  • Tinent d'alcalde de cultura, coneixement, creativitat i innovació
    Sr. jaume Ciurana i Llevadot


    Eugeni Rodriguez started this petition with a single signature, and won with 307 supporters. Start a petition to change something you care about.
    This cause needs your help. Every signature counts!