VODAFONE HAYVANLARI CANAVAR GÖSTEREN REKLAMI KALDIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

ŞİKAYETÇİ : SOHAYKO ( 34-210-123 )

iletişim : 0532 393 58 11

KONU : VODAFONE REKLAMINDA HAYVANLARI CANAVAR GİBİ GÖSTERMESİ

AÇIKLAMA : 2017 Haziran ayı içinde sosyal paylaşım ve raklam siteleri ile ulusal kanallarda vodafone isimli GSM firması Vodafone'nin Fiber max isimli internet sağlayıcısının reklamı yapılmaktadır.

Bahse konu reklamda Jack russel ırkı bir köpek rol almış bu rol gereği bu köpeğin çok yaramaz bir köpek ırkı olduğu dahası köpeklerin evlere ciddi zararlar verebileceği işlenmiştir.

Bu reklamı izleyen çocuklar düşünülmemiş  bu reklamı izleyen çocukların bu reklamdan nasıl etkileneceği hesaplanmamıştır.

Bu reklamı izleyen çocuklar köpeklerin evlerine zarar vereceğini düşünerek evlerinde köpek beslenmesini istemeyecek köpekleri evlerine zarar veren canavarlar olarak düşüneceklerdir.

Ayrıca hayatında belkide ilk defa evlerine bir köpek almayı düşünen aileler de bu reklamdan sonra belki bir daha asla evlerine köpek almayacaklar barınaklarda ve sokaklarda yuva arayan dostlarımız ise bu reklam nedeni ile yaşamlarına yine sokaklarda ve ormanlarda devam edeceklerdir.

Evlerimizde,ormanlarda ve sokaklarda beslediğimiz köpekler canavar değillerdir asla öyle gösterilmemelidir.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda anlatmaya çalıştığımız nedenlerden dolayı vodafone gsm firmasının bu reklamlarını derhal kaldırmasını ayrıca reklamda oynatılan köpeğin 5199 sayılı kanunun ilgili maddelerince bu reklam filminde  izinli oynatılıp oynatılmadığının araştırılmasını saygılarımızla arz talep ederiz.

Bugün SOHAYKO imzanı bekliyor!

SOHAYKO DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «VODAFONE HAYVANLARI CANAVAR GÖSTEREN REKLAMI KALDIR». SOHAYKO ve imza atan diğer 719 kişiye katıl.