Petition Closed

Izgradite brzu cestu Trogir-Omiš

This petition had 2,166 supporters


Jadranska magistrala od Trogira do Omiša najzagušenija je prometnica u Hrvatskoj.

Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome DNEVNO prođe 50 TISUĆA VOZILA što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom. Za usporedbu, po tadašnjim podacima, riječkom obilaznicom, koja je izgrađena jer joj je zahvaljujući velikoj upornosti tamnošnje lokalne samouprave država dala prioritet u gradnji pred splitskom, svakog dana proveze se tek 24 tisuće automobila, ljeti oko 37 tisuća.

Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po 10-tak kilometara. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15tak minuta ljeti traje po nekoliko sati. Onemogućen je normalan život ljudima koji žive na tom pravcu, odlazak na posao, odlazak liječniku. Od Splita, tj. Strožanca do Omiša ne postoji alternativni pravac koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta.

Davno su sve Vlade obećavale izgradnju brze ceste Trogir-Omiš, ali ova cesta uvijek na kraju ispadne s liste prioriteta. Čitamo nedavno u medijima da se najavljuje gradnja NOVE zagrebačke obilaznice korištenjem bespovratnih sredstava EU - http://www.jutarnji.hr/hajdas-doncic-gradit-ce-cestu-zbog-koje-je-smijenjen-komadina/1045340/

ISKORISTITE KONAČNO TA SREDSTVA ZA GRADNJU BRZE CESTE TROGIR-OMIŠ!Today: Marijana is counting on you

Marijana Puljak needs your help with “Vlada Republike Hrvatske: Izgradite brzu cestu Trogir-Omiš”. Join Marijana and 2,165 supporters today.