Visual Snow isimli gözden kaynaklı sanılan nörolojik hastalığı ülkemin bilmesini istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Visual Snow Nedir?
Türkçeye “Görsel Karıncalanma” ya da “Karlı Görüş” olarak çevrilebilir. Görüş alanında sinek uçuşmalarını andıran hareket edici noktalar (7/24) visual snow’un en önemli belirtisidir. Hasta genel olarak parazitli görüntüden şikayetçidir ve bu görüntüyü bozuk televizyon kanalına benzereterek açıklar. Bu noktalar floaters (vitreus) ile karıştırılmamalıdır. Floaters göz yorgunluğundan,vitreus’dan kaynaklı olup hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Gökyüzüne baktığımızda bazen kaybolan ve uçuşan noktalar görebiliriz. Ancak visual snow bu noktalardan tamamen farklıdır çünkü bu sendromdaki kişiler binlerce hatta milyonlarca nokta gördüğünü söylemektedirler. Özellikle karanlıkta can sıkıcı hâl aldıklarını belirtirler. Düz ve açık bir duvara bakıldığında sıklıkla siyah ya da beyaz parıltılar,hareketler görürler.

Visual Snow isimli gözden kaynaklı sanılan nörolojik hastalığı ülkemizin bilmesini istiyoruz.Bu hastalığı çoğu nörolog bilmiyor ve dendiğinde doktorlar vitreus deyip geçiştiriyor.Oysa hastanın dedikleri doğru oluyor yani hasta doktorun dediğini inansa bile kendini kandırmış oluyor ve doğrulara ulaşamıyor ve bizim istediğimiz hastanın rahatlaması ve doğru bilgilere ulaşmasıdır.Bizim yaşadıklarımızı ileride visual snowa yakalanan insanların yaşamasını istemiyoruz.Okuduğunuz için teşekkürler.

Visual Snow Türkiye Facebook grubu:https://m.facebook.com/groups/visualsnowturkiye/