Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: Ünal Koçak ve 1 diğer muhatap daha

İthaki Yayınları Virginia Woolf ile ilgili nefret dolu biyografisini düzeltsin!

destekçi

İthaki Yayınları, Virginia Woolf’un Kendine Ait Bir Oda adlı kült feminist eserini, Woolf’un akıl hastalığı ve feminizmi ile dalga geçen bir biyografi ile bastı.

İthaki, “59 yaşında mezarlığa adım attı”, “bir kaşık suda boğuldu”, “Geri gelir mi? Gelirse gelsin. Kim korkar bakire kurttan” gibi cümlelerle Woolf’u bir yazar olarak küçük düşürmeye çalışmakla kalmamış, feminist yazını da “Paranoyaklığı zaten Shakespeare’in olmayan kız kardeşi üzerine saatlerce konuşmasından belliydi” diyerek küçümsemiş; eril dilin tipik bir örneği haline gelen son derece hadsiz bir biyografi denemesi basmıştır.

Edebiyatta kadın düşmanlığının mizah kisvesi altında üretildiği bir ortamda, okuyucular olarak İthaki’den bu çirkin biyografiyi düzeltmelerini talep ediyoruz!

İthaki Yayınları’ndan Virginia Woolf ile ilgili bu düşmanlık dolu biyografiyi düzeltmelerini talep etmek için sen de harekete geç, bir imza ver!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Ünal Koçak
  • İthaki Yayınları

erktolia bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 3.652 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Virginia Woolf ile ilgili nefret dolu biyografinizi düzeltin! @ithakiyayinlari!». erktolia ve imza atan diğer 3.651 kişiye katıl.