Köpeklerin Belediye Tarafından Ölüme Terk Edilmesine Göz Yummayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

15.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki sokak hayvanları Vezirköprü Belediyesi tarafından ölüme terk ediliyor. Belediye, sahipsiz sokak hayvanlarını toplayıp ıssız yol kenarlarına, çevre ilçe ve köylere bırakıyor. Belediyenin aç ve hasta sokak hayvanlarına barınak kurma ve onları kısırlaştırma yükümlülüğü olmasına rağmen, onları ölüme terk etmesi hukuksuz olduğu kadar acımasızcadır. Hayvanları alışık olduğu, kendilerini güvende hissettiği alanlardan ve insanlardan uzaklaştırarak birer çöp gibi yol kenarlarına atması düpedüz onların yaşam haklarının ihlalidir.

Biz Vezirköprü Belediyesi'nden hayvanlara barınak yapılmasını dahi beklemiyoruz. Bizim beklediğimiz şey, hayvanseverler tarafından düzenli olarak beslenip korunan sokak hayvanlarına dokunulmaması ve onların yaşam alanlarından uzaklaştırılmamasıdır.