Petition Closed
Petitioning Prof.Dr.Veysel Eroğlu Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı
This petition will be delivered to:
Prof.Dr.Veysel Eroğlu
Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı

@VeyselEroglu Kızılcık yaylasındaki12 taş ocağının faaliyetleri durdurulsun.#ormaninasahipcik

Merhaba.Adım Serkan Yaray. Çocukluğunu Antalya'da yaşamış sade bir vatandaşım. Antalya'nın temiz havası ve denizinin maviliğini hep içimde taşımış gittiğim yerlerde özlemini duymuşumdur. Tatile giderken ya da tatilden dönerken yol boyunca bu Toroslar'ın haşmetli yeşilliği altında yolculuk yaparken burada huşu ile yaşayan canlıların ne kadar şanslı olduğunu düşünmüşümdür. Bütün bu güzelliklerin el değmeden yaşamasını istemek ne yazık ki sadece dilemekle yeterli olmuyor. Finike ilçesinde 5-6 yıldır yapılan mermer çıkarma çalışmaları sonucunda 300-400 yıllık sedir ağaçları kesilmek yerine daha kolay bir yöntem olan dimanitle yok ediliyor. Sorun bununla da bitmiyor. Patlama ile ortaya çıkan toz bulutu bu patlamadan zarar görmeyen ağaçları da etkiliyor. Sonuçta yaralanan doğaya bir de onları yuvası görmüş hayvanlar da ekleniyor. Amerika'da dünyanın en iyi portakalı olarak seçilen Finike portakalının geleceği ise yine bu çalışmalar yüzünden tehlike altında.
Çevreyi ve doğayı sevmeyi şehrimden öğrenmiş bir kişi olarak Antalya'ya ve sonucunda tüm doğaya karşı bir sorumluluğumun olduğunu düşünen bir birey olarak bu faaliyetlerin bir an önce sona erdirilmesini talep ediyorum. Bu çalışmaların devam etmesi durumunda dünya mirası olarak görülen sedir ağaçları artık bizim için eski bir hatıra olacak. Sizden dileğim Finike halkının yanında olmanız.
Sevgilerimle
Serkan Yaray

Letter to
Prof.Dr.Veysel Eroğlu Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Sayın Bakanım
Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Finike ilçesinde yapılan çalışmalara karşı tutumunuzu üzüntüyle okudum. Tarihi miras listesinde bulunan dünyadaki tek sedir ağacı ormanında bu tür çalışmalara izin verilmesi ve gerekli gözetlenmenin yapılmaması sonucunda ormanlarımızın dinamitle traşlanması yuvası orman olan canlıların hayatına hiçe saymak, giderek azalan oksijen kaynaklarımızı korumamak ise kendi canımıza yavaş ve zorlu bir son vermekten daha öte değildir. Sizden halkın isteklerinden yana olarak her dalı kırıldığında içi cız eden bizlerin haklı çığlığını duymanızı temenni ediyorum.