Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 1.286 destekçi ulaştı

Merhaba.Adım Serkan Yaray. Çocukluğunu Antalya'da yaşamış sade bir vatandaşım. Antalya'nın temiz havası ve denizinin maviliğini hep içimde taşımış gittiğim yerlerde özlemini duymuşumdur. Tatile giderken ya da tatilden dönerken yol boyunca bu Toroslar'ın haşmetli yeşilliği altında yolculuk yaparken burada huşu ile yaşayan canlıların ne kadar şanslı olduğunu düşünmüşümdür. Bütün bu güzelliklerin el değmeden yaşamasını istemek ne yazık ki sadece dilemekle yeterli olmuyor. Finike ilçesinde 5-6 yıldır yapılan mermer çıkarma çalışmaları sonucunda 300-400 yıllık sedir ağaçları kesilmek yerine daha kolay bir yöntem olan dimanitle yok ediliyor. Sorun bununla da bitmiyor. Patlama ile ortaya çıkan toz bulutu bu patlamadan zarar görmeyen ağaçları da etkiliyor. Sonuçta yaralanan doğaya bir de onları yuvası görmüş hayvanlar da ekleniyor. Amerika'da dünyanın en iyi portakalı olarak seçilen Finike portakalının geleceği ise yine bu çalışmalar yüzünden tehlike altında.
Çevreyi ve doğayı sevmeyi şehrimden öğrenmiş bir kişi olarak Antalya'ya ve sonucunda tüm doğaya karşı bir sorumluluğumun olduğunu düşünen bir birey olarak bu faaliyetlerin bir an önce sona erdirilmesini talep ediyorum. Bu çalışmaların devam etmesi durumunda dünya mirası olarak görülen sedir ağaçları artık bizim için eski bir hatıra olacak. Sizden dileğim Finike halkının yanında olmanız.
Sevgilerimle
Serkan Yaray

Bugün serkan imzanı bekliyor!

serkan yaray bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «@VeyselEroglu Kızılcık yaylasındaki12 taş ocağının faaliyetleri durdurulsun.#ormaninasahipcik». serkan ve imza atan diğer 1.285 kişiye katıl.