Petition Closed

Hayvan haklarını korumanızı, tasarıyı iptal etmenizi, hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hayvan hakları lehine karar almanızı istiyoruz.

Bugüne kadar yasa tasarısına karşı yüz binlerce imza toplandı, ama milletvekilleri bizleri duymazlıktan gelmeye devam ediyor. Bu yüzden sizlerle Çevre Komisyonu'ndaki milletvekillerinin iletişim bilgilerini paylaşıyoruz. Hayvanları ne deney ne ormana göndermem diyorsanız, milletvekillerini arayarak, mail atarak ya da faks çekerek düşüncelerinizi belirtebilirsiniz: http://goo.gl/M25OmU

Yasa geçerse ne olacak lütfen izleyin: https://www.youtube.com/watch?v=bZPYcx5VRG8

TBMM Çevre Komisyonu hayvanlar aleyhinde bir "koruma" (!) yasası hazırlıyor!

Dün, (11.06.2014) TBMM Çevre Komisyonu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun değiştirilmesine ilişkin yasa tasarısıyla ilgili toplantı yaptı. Hayvan Hakları Savunucularının yaptığı açıklamaya göre, toplantı sonucunda hayvan haklarını ihlal eden 5 madde kabul edildi ve toplantı 19 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın başkanlığında yapılan toplantıya katılan sivil toplum örgütleri, toplantıya göstermelik olarak davet edildiklerini ve görüşlerinin yok sayıldığını belirterek şunları söyledi: “Toplantıdan büyük bir hayal kırıklığı ile ayrıldığımızı belirtmek isteriz. Bu hali ile tasarı, beklentilerimizi karşılamak bir yana hayvan haklarından da oldukça uzak bir konuma taşınmıştır” Ayrıca komisyonun hayvan haklarını değil, insan menfaatini gözettiğini belirttiler.

Yeni yasa tasarısı ile alınan kararlar şöyle:

- Tüm sokak hayvanları sokaklardan toplanacak.

- Uygun olan sokak hayvanları deney firmalarına satılacak.

- Evinizde hayvan beslemek için belediyeden, muhtardan (mahalli idare) izin alacaksınız,kaç hayvan besleyeceğinize belediye, muhtar karar verecek. Muhtar istediğinde evinizdeki hayvanları belediyeye aldırabilecek.

- Yunus parkları kapatılmıyor, Yunus parklarında esarete, işkenceye ve ölümlere devam.

- Sirkler yasaklanmıyor sirklerde işkencelere, ölümlere devam.

- Hayvanat bahçeleri kapatılmıyor, esarete, ölümlere devam.

- Hayvan deneyleri serbest!

Çıkan sonuçla birlikte artık kanunun adı değişmiş, "Hayvan Katliam Yasası" olmuştur! Bu yüzden tüm hak savunucularını tasarıyı protesto etmeye çağırıyoruz.

Yasa tasarısı için "hayvan hakları devrimi" olarak gören ve  "tarihi bir görevi yaparak gelecek kuşaklara görevimizi yapıyoruz" diyen bakan ve politikacılara düşüncelerinizi sosyal medya aracılığıyla duyurabilirsiniz:

@erolkaya_ist @VeyselEroglu @LutfuTurkkan @selcukozdag

Herkesin bildiği gibi yaşam hakkı kutsaldır. Bakanlar, politikacılar masa başında bir kaç kağıt imzalayarak hayvanların doğuştan var olan haklarını yok edemezler!

Hayvanların insan eğlencesi ya da menfaati uğruna tutsak edilmesini, kesilip biçilmesini, kanser edilmesini, canlı canlı parçalanmasını kabul eden politikacılara hatırlatmak isteriz ki bir zamanlar meşru olan insan köleliği nasıl yasaklandı ise mücadelemiz sayesinde, çağın gerektirdiği etik sebepler nedeni ile hayvanların doğuştan sahip oldukları hakların teslimi de er ya da geç yapılacaktır.

Yasa tasarısıyla ilgili yayınlanan haberler:

NOT: Kampanyayı imzaladıktan sonra sosyal medya aracılığıyla (Facebook, Twitter vs.) arkadaşlarınla paylaşarak daha çok kişinin destek olmasını sağlayabilirsin.

This petition was delivered to:
  • Orman ve Su İşleri Bakanı
    Veysel Eroğlu
  • TBMM Çevre Komisyonu Başkanı
    Erol Kaya

burcu celik started this petition with a single signature, and now has 14,250 supporters. Start a petition today to change something you care about.