Veteriner hekimler de sağlık çalışanı kapsamına alınsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Birkaç gün önce sağlık çalışanlarına karşı şiddet yasası çıktı. Günlerdir mücadele ediyor olmamıza rağmen biz veteriner hekimleri bu yasaya dahil etmediler. Çünkü biz sağlık çalışanı kategorisinde değiliz. Onların faydalandığı hiçbir haktan faydalanamadığımız gibi şiddet yasasından da faydalanamadık.

Oysa ki halk sağlığı veteriner hekimler olmadan asla sağlanamaz. Biz sadece hayvanları tedavi etmeyiz beraberinde zoonozla (hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklar), vektörle (sinek, kene gibi taşıyıcı) mücadele ederiz. Çiftlikten sofraya tüm aşamalarında sağlıklı hayvansal gıdayı sağlarız. Mezbahaya ölü olarak getirilen hayvanın kesimine onay vermeyen veteriner hekimin şiddete uğraması diğer sağlık çalışanlarının şiddete uğramasından daha az önemli değildir.

Pandemi Türkiye ye ulaştığından beri herkes esnek çalışma, evden çalışma vs. geçtiği halde bir sağlık çalışanları bir de biz geçmedik. Herkes neredeyse yarı kadro çalışırken biz 11-12lere kadar çalışıyoruz. Okullar, postaneler, bankalar, eczaneler, aklınıza gelen tüm kamu kuruluşları, hastalık ve ölüm olan ev ve apartmanlar hatta parklar ve sokaklar tarafımızdan dezenfekte ediliyor. Ne yazık ki yakınlarımıza da gelmeden gitmeyecek bu illet. Bir veteriner hekim arkadaşım, facebook da 440 arkadaşım var, pandemi ülkeden çekildiğinde bunlardan 2 ila 8i ölmüş olacak ve biri ben değilsem bunu bileceğim demişti.

Tüm bunlar uzar gider ama sizler beni anlamışsınızdır. Bu yüzden veteriner hekimler de sağlık personeli kapsamına alınmalıdır.

Hepinize ve tüm sevdiklerinize sağlıklı günler diliyorum.