Başarı

Bu kampanya 335 destekçi ile değişim yarattı!

Ekogenç, ekolojik yaşam prensipleri çerçevesinde Van'da kurulmuş, ekoloji ve gençlik derneğidir. Tüzüğünde tüm hak temelli alanlar gibi, cinsel yönelim ibaresi kullanıldığı için ve hiyerarşiye dayanmayan bir örgütlenme modelini tercih ettiği için Van Valiliği tarafından kapatma davası açılmıştır.  Bu dava bireylerin hukuk çerçevesinde örgütlenme hakkını elinden almaktadır.  Örgütlenme hakkı evrensel insan hakları beyannamesinde ve anayasa tarafından güvence altına alınmıştır.

Buna rağmen Ekogenç'in demokratik ve insani hakkı olan örgütlenme hakkı gasp edilmeye çalışılmaktadır. Sizleri bireyin özgürlüğünün önüne geçmeye çalışan kurumlara ve yapılara karşı, örgütlenme hakkının gaspına karşı, demokrasinin ve insan haklarının gereğinin yapılmasına ilişkin imza atmaya davet ediyoruz. Lütfen bu kampanyaya kulak verin, her geçen gün, sizin, bizim ve diğerlerinin özgürlük alanları daraltılıyor. Hepimizi dayanışmaya çağırıyoruz. Örgütlenme hakkı engellenemez!

Bugün ekogenç imzanı bekliyor!

ekogenç gençlik ve ekoloji derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Van 5. Asliye Hukuk Mahkemesi: Sizce örgütlenme ÖZGÜRlüğü engellenmeli midir? #Ekogencedokunma #dernegimedokunma #örgütlenmeközgürlüktür». ekogenç ve imza atan diğer 334 kişiye katıl.