Exigim la suspensió immediata de les avaluacions presencials a les Universitats Catalanes

Exigim la suspensió immediata de les avaluacions presencials a les Universitats Catalanes

14.055 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 15.000!
Con 15.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org
Avaluació Virtual ha iniciado esta petición dirigida a Universitats del Territori Català y

La Generalitat de Catalunya va decidir suspendre el format de docència presencial que estaven duent a terme les diverses Universitats del Territori Català en data de 15 d’octubre de 2020. Aquesta suspensió es va dur a terme al·legant que els desplaçaments i concentracions dels estudiants fora de les aules presentaven un alt risc de contagi. Per aquest motiu i amb tal de prevenir un possible empitjorament de la situació epidemiològica, la docència va passar a tenir un format virtual, el qual s’ha mantingut al llarg de tot el semestre.

Avui, dia 4 de gener de 2021, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves restriccions que entraran en vigor el dia 7 de gener. Aquestes restriccions s’implementaran per fer front a unes dades epidemiològiques esfereïdores i tenen com un dels seus principals objectius reduir la mobilitat a tot el territori.

Així doncs, deixant de banda la qualitat de la docència online, la qual ha estat posada en dubte per molts alumnes, els i les estudiants volem expressar el nostre desacord respecte a la realització d’un model d’avaluació presencial exposant els següents motius:

En primer lloc, creiem que la salut dels estudiants, dels docents i de tota la resta de la població ha de ser una prioritat davant d’una situació tan crítica com en la que ens trobem. Entre els i les estudiants i el personal docent hi trobem persones que formen part de grups de risc, persones que conviuen amb d’altres que formen part de grups de risc, o bé d’altres situacions personals. Per tant, seguir un model d’avaluació presencial posa en risc a totes aquestes persones, a la resta dels i de les estudiants, a totes aquelles persones qui conviuen amb nosaltres i també a la resta de la població.

En segon lloc, també trobem una manca de coherència haver decidit “virtualitzar” la docència durant tot el semestre, sota l’argument de no posar en risc la nostra salut, i ara situar els exàmens per davant d’aquesta, deixant clar que no s’està posant el focus en l’aprenentatge de l’alumnat, sinó que tan sols importen els resultats de l’avaluació.

En tercer lloc, trobem incoherent pretendre reduir la mobilitat durant les pròximes setmanes i alhora seguir amb un model d’avaluació presencial, el qual suposarà el desplaçament de milers d’estudiant d’arreu del territori i d’altres comunitats autònomes a diversos punts de concentració, les Universitats Catalanes.

Finalment, en quart lloc, creiem que a dia 4 de gener de 2021 les Universitats Catalanes haurien de tenir establerta una alternativa d’avaluació davant de possibles casos positius de Covid-19 o possibles confinaments preventius en el dia de l’avaluació, fet que no es dona en la gran majoria de les Universitats Catalanes. Aquest fet, hauria d’obligar els docents a oferir una alternativa d’avaluació virtual, a la qual han de tenir dret a acollir-se tots els i les estudiants, per tal de garantir la nostra seguretat.

Per aquests motius, exigim l’adaptació excepcional d’un format d’avaluació que es durà a terme en unes condicions tan excepcionals com en les que ens trobem.

Per altra banda, també exigim que les Universitats Catalanes i el Govern de la Generalitat posin a disposició de totes aquelles persones qui ho necessitin els recursos necessaris per poder seguir un model d’avaluació virtual sense problemes i amb igualtat de condicions que la resta dels i les estudiants universitàries.

Dit això, fem una crida a tots i totes les estudiants universitàries a signar aquesta petició! Per un model d’avaluació que garanteixi la seguretat i la igualtat de tots i totes!

14.055 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 15.000!
Con 15.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org