Fix Rainbow6 the community way / Naprawcie Rainbow6 według zaleceń graczy

0 have signed. Let’s get to 500!

Pragniemy zwrócić uwagę: producenta, społeczności, organizatorów imprez esportowych oraz, przede wszystkim, mediów na problemy występujące w grze Rainbow Six: Siege na wszystkich platformach: Xbox One, Playstation 4 i komputery PC.

Rainbow Six: Siege to gra turniejowa tzn., że wykorzystywana jest w trakcie poważnych imprez, turniejów i konkursów. Szanujemy zdanie producenta, który wprowadza poprawki według swojego planu wydawniczego, jako aktywni gracze i uczestnicy różnych wydarzeń esportowych (np. ESL) nie możemy jednak pozwolić, aby plany te kolidowały z naszymi oczekiwaniami, ponieważ gra jest zwyczajnie zepsuta.

Poniższą petycję, w języku polskim i angielskim, prześlemy do Ubisoft Montreal, centrali Ubisoft, mediów (w tym czasopisma branżowe cyfrowe i papierowe np. IGN, Pixel, CD-Action, Dziennik Internautów, ppe.pl, etc) oraz podmiotów powiązanych (m.in. dystrybutorów, ESL, etc).

Chcemy, aby firma Ubisoft, planując następne poprawki, uwzględniła poniższą listę i kolejność zaprezentowanych zmian - są rzeczy ważniejsze niż nowe skórki do broni. Chcemy, aby ten produkt był ogrywany przez miliony graczy i stanowił dla esportowych zawodów nową jakość.

Lista usterek do poprawy "na już":

Tournament gameplay:

• Granie na myszkach - gra powinna sprawdzać, czy podłączono myszkę, jeśli tak - w przypadku konsoli wyświetlić komunikat "Podłącz kontroler", przynajmniej w przypadku meczy rankingowych

Network:

• Błąd 2-0x0000E000 połączenia sieciowego
  • Serwery - brak stabilności
  • Matchmaking - nieodpowiedni dobór poziomów i rang
  • Matchmaking - dołączanie do trwającego meczu rankingowego
  • Matchmaking - dołączanie do skończonego meczu rankingowego
  • Wywalanie z gry w trakcie meczu
  • Wysokie pingi pomimo szerokopasmowego łącza u gracza
  • Nieskończone ładowanie się gry, gdy ktoś akurat w momencie tego ładowania się dołączy, wtedy jak jeden team opuści grę to przeciwny wygrywa
  • W trakcie rozłączenia z serwerem zabierane są punkty
  • Brak możliwości powrotu do gry po rozłączeniu
  • Błąd połączenia do lobby kolegi/znajomego

Netcode:

• Granie z osobami z pingiem powyżej 200
  • Błąd rejestracji trafień / źle ustawione hitbox - np. 3 trafienia w głowę pod rząd, które nie są zaliczane lub strzelanie w głowę za pierwszym razem kończy się rykoszetem, potrzeba drugiej, trzeciej kulki, aby zaliczyło trafienie
  • Utrata punktów rankingowych za zwycięstwo
  • Fuze potrafi w niektórych przypadkach wystrzelić granaty na niesamowite odległości
  • zniszczona pułapka Frost mimo wszystko może złapać atakującego
  • Ping advantage
  • Zabijanie nożem z dużej odległości
  • Hitbox dronów

Gameplay:

• Zakaz dobrowolnego wychodzenia z gier rankingowych
  • Strzały w głowę - chociaż na powtórce są ewidentnie strzałami w głowę, tak naprawdę gra tego nie uznaje.
  • Przeciwnik trzyma w ręce coś, co nie jest bronią i zabija tym czymś (np. tarcza lub C4)
  • Przechodzenie przez ściany
  • Problem z przejściem przez niektóre drzwi
  • Blokowanie się w dziurach w ścianach przez które w teorii da się przejść
  • Drony/kamera drona wpadające pod mapę
  • Nowy typ raportu za griefing
  • Bug z widokiem z 3 osoby, co uniemożliwia granie
  • Bug z jasnością przez którą prawie nic się nie widzi
  • Bug cieni - brak cieni lub przesunięte światło
  • Wychylanie na leżąco - przeciwnik widzi tylko łokieć
  • Glitche i ich exploity (schody, etc)
  • Spadki FPS
  • Niedziałanie obrony reaktywnej na Fuze'a.
  • Bug z bombą - podczas podkładania, gdy pasek dobiega końca animacja dalej pokazuje podkładanie bomby

Pomysły od SzeregowiecPL, moderatora grupy Rainbow Six Siege Polska na Facebooku:

• Przed rozpoczęciem meczu, trzeba byłoby zaakceptować mecz, dzięki temu unikalibyśmy problemów z osobami AFK - One step match-making. Teraz jest two-step match-making. Dzięki temu szybciej i sprawniej będzie szukało osób do gry
  • Możliwość wzięcia pauzy 1 raz na mecz pomiędzy jakimiś rundami na max 40 sekund przez głosowanie w drużynie. Dzięki temu jeżeli z gry wyrzuciłoby jakąś osobę to można byłoby zrobić głosowanie na pauzę i poczekać na osobę, którą wyrzuciło.
  • Po dołączeniu do meczu ~1 minuty rozgrzewki, dzięki czemu jeżeli ktoś by postanowił wyjść, to by dostawał karę w postaci bana, a mecz by anulowało.
  • Dopracowanie powrotu do meczu.
  • Poprawienie hit-detection i lepszy tickrate.
  • Przy zgłaszaniu gracza możliwość wyboru za co się zgłasza czy np: za cheaty, czy za naganną kulturę itd.

Producent gry:

Ubisoft Montreal

5505 Boulevard Saint-Laurent

Suite 5000
Montreal H2T 1S6, Quebec

Today: HELL Gaming is counting on you

HELL Gaming needs your help with “Ubisoft: Fix Rainbow6 the community way / Naprawcie Rainbow6 według zaleceń graczy”. Join HELL Gaming and 443 supporters today.