Tuzla Viaport Marina Aslan Park'ta hayvanlar esir olmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Hayvanlar ait olduğu yerde, doğada yaşamalıdır.

Tuzla'daki Via Sea Aslanpark Tema parkı, egzotik ve yaban hayvanı tecrit mekânı, hayvan severlerin tüm itirazlarına rağmen inşa edildi ve faaliyete geçti. Bu parkın içinde beyaz kaplan, aslan ve panter gibi türler yer alıyor. Söz konusu hayvanlar, koruma altında olan, bakımı uzman bilgisi ve emeği gerektiren, doğal ortamından koparılarak tecrit halinde sergilendiğinde yaşamları tehlikeye giren yaban türler arasında.

Hayvanlarla ziyaretçiler arasında sadece 2 santimetrelik cam bulunan AslanPark’ta yine bir tecrit söz konusu.

Avlanması, doğal ortamında rahatsız edilmesi yasak canlıların, özel bir girişim ile Türkiye'ye kadar getirilebilmesi ve bu gibi yerlerde sergilenmesi nasıl legal olabiliyor?

"Pek çok hayvanlı sirk kapatılırken, hayvanat bahçeleri kolonyalizm ve sömürgeciliğin, başkasının yaşamına topyekûn el koyma, şiddet ve zulüm tarihinin utanç mekânları olarak anılırken, neden Türkiye’de bu tür tecrit merkezlerine her yıl bir yenisi ekleniyor? Hayvan tecritinin ardında, hayvanları doğrudan sömürü ve kullanmanın ötesinde, nasıl bir iktisat, mantık ve dinamik yatıyor?"

Acil ve öncelikli olarak talebimiz: ithal edilen hayvanların bakım ve sağlıklarının ilgili Bakanlık tarafından denetlenmesi, yaşamlarının korunacağı doğal habitatlarına geri gönderilmelerinin sağlanması.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Kızılcan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tuzla Viaport Marina Aslan Park'ta hayvanlar esir olmasın!». Zeynep ve imza atan diğer 12.912 kişiye katıl.