Türkiyede AV turizmi İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
turizim bakanlığı ve tarafına Aylin Piskin bu kampanyayı başlattı

TBMM'de görüşmeleri devam eden torba yasa teklifine 'av turizmi' ile ilgilli tartışma yaratan bir madde eklendi. Buna göre, yurt dışından gelen üst düzey bürokratlara Türkiye'de ücretsiz olarak avlanma izni verilecek. Öte yandan, "mala ya da cana zarar verdiği" gerekçesiyle yabani hayvanlar izinsiz avlanabilecek. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, karara sert tepki göstererek, “Ücretsiz cinayet izni veriliyor. Yurt dışından birileri gelecek, onlarla dostluk ilişkilerinizi güçlendirebilmek adına ülkenizdeki hayvanları ücretsiz olarak öldürteceksiniz. Bizler bu kadar düşmedik” dedi.

Bu öldürülen hayvanın cana ya da mala zarar verdiğini köy muhtarı mı ölçütleyecek yoksa hayvanlarla hiç alakası olmayan Doğa Koruma Milli Parklar'ın şefi mi ölçütleyecek? Bugüne kadar yaban hayatından, orantıya vurduğunuz zaman kaç tane insan zarar gördü? Ama siz gider de keyfi yaban hayatın içerisine girer de o hayvanları rahatsız ederseniz, o hayvanları taşlarsanız hayvanın da elbette size bir tepkisi olacaktır. Ondan sonra zarar verdi diyeceksiniz hayvanı öldüreceksiniz. Yani bu tamamen hayvan öldürmeyi meşrulaştıran bir torba yasayla geçecek. Bunun geçmemesi için de bizler mücadelemizi vereceğiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.