Sokak hayvanları Rehabilitasyonuna çözüm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İnsanlar sokaklardaki başıboş kedi ve köpekleri, belediyeleri arayarak BARINAKLARA aldırarak o hayvanların akibeti hakkında hiç düşünmez ve vicdanlarını kandırmaktan öteye gidemiyorlar. Zaman ve istek sıkıntısı yaşadıklarından çok da düşünmezler bu konuda.  Belediyelerin de bütçeleri sonsuz değil ki her şey masallardaki gibi olsun. Kaldı ki o Barınak ve rehabilitasyon merkezlerinde bazan yanlış kişiler de istihdam edilmiş olabiliyor. Tüm bunlara çözüm olabilecek bir tasarım var.

Çok basit, her belediye su abonelerinden sadece 2 TL rehabilitasyon ücreti alarak gerekli kaynakları sağlayabilir. Kaynakların doğru kullanılmasını sağlamak adına, her barınak /rehabilitasyon merkezine belediye işçilerinin yanısıra yayvanseverlerden en az iki kişiye istihdam sağlayacak ve yine derneklerden gönülü denetçiler görevlendşreceklerdir. Denetci ve hayvanseverlerin ortamda bulunmasının amacı, hayvanlara eziyeti engellemek, gerekli tüm işlemlerin yapıldığından emin olmak adına şart. Böylelikle halk da ödeneklerin doğru değerlendirildiğinden şüphe duymayacak.

Proje genişletilerek, tüm hayvanların sahipliler dahil chiplenip kısırlaştırma şartı getirilebilir. Üreme durmadan bu konu çözülmez zira.