TRT’DEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME HAYIR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

TRT ÇALIŞANLARINDAN MEKTUP VAR!!

TRT NİN DENEYİMLİ, TRT TERBİYESİ ALMIŞ YAYINCILARI,KURUM DIŞINA GÖNDERİLMEK İSTENİYOR. TRT'de BU DEĞİŞİM VE DÖNÜŞTÜRMEYE HAYIR!

“Ey sevgili sana şikayetim var!”

Sevgili Türk Halkı, Türkiye'nin güzel insanları; değerli izleyenlerimiz,

sevgili dinleyenlerimiz.;

Bizler, TRT'de TV kanallarında, TRT Sporda, TRT Haberde, TRT Radyolarında sizlere seslenen yapımcı, spiker, kameraman, resim seçici, ışıkçı, sesçi, teknik yönetmen, ses ve saz sanatçıları ve diğer yayın için çalışan kadrolardaki dostlarınızız.

Yine size sesleniyoruz; çünkü TRT'deki gelişmeleri bilmeye hakkınız var.

Çünkü TRT Sizlerin, çünkü TRT halkın!

Bu nedenle bilginiz ve denetiminiz olmalı. Sizlerin vergileri, yani alın teriniz ve emeğinizle var olan bir kurumuz. Ayrıca sizlerin sevgisi ve ilgisiyle varlığımızı sürdürüyoruz..

Sevgili izleyenlerimiz, değerli dinleyenlerimiz; “KAMU YAYINCILIĞI, EĞİTİM KÜLTÜR YAYINCILIĞI SONA ERİYOR”  KİT'lerden KHK lere uzanan bu süreçte;

1- Bizler 657 sayılı Devlet Memurları yasasına tabii çalışan kamu çalışanlarıyken şimdi bunca yılın emeğini yok sayarak ve bu haklarımızdan vaz geçerek “ÖZEL HUKUKA  TABİ PERSONEL” olarak çalıştırılmak isteniyoruz.

2- Bizler “İSTİHDAM FAZLASI PERSONEL” olarak değerlendiriliyoruz. Oysa bizler ülke çapında yapılan çeşitli sınavlarla, bir çok eğitim alarak bu yayın deneyimini ve ahlakını almış kişileriz. 1980 sonrasında da TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN ELEMAN statüsü kazanmış çalışanlarız. Üstelik biz istihdam fazlası olarak değerlendirilirken, kapatılan başbakanlık personelinin bizim yerimize yerleştirileceği de bilinmekte ve bu süreç başladı bile.

3- TRT RESMİ OLARAK CUMHURBAŞKANI'NA BAĞLANDI. Artık özlük haklarımızın yok edilmesi, susmamız ve tek sesliliğe adım atılması için tek engel 657 sayılı yasa.

4- Bu gerçekleşirse bizler için güvencesizlik,YENİ (!)TRT için de dilediği kişiyi, dilediği ücretle (sınavsız) çalıştırabilen, TRT'nin tüm kaynaklarını kullanabilen bir sisteme, şirketleşmeye gidişin yolu açılacak!

5- Bu nedenle başka kurumlara aktarma yani HAVUZ adı altında listeler hazırlandı. İnanması zor ama bunun için ikna odaları, değişim ofisi bile kuruldu. Emekliliğini hak eden ama daha çalışma yılı ve hakkı olanlar dahil ikramiye fazlası verilerek gitmeleri için teşvik ediliyorlar..

‘Gitmezseniz hangi kuruma ve nereye gönderileceğiniz bilinmez’ diyerek tedirgin olamamıza neden oluyorlar. Yıllarımızı verdiğimiz kurumumuzda kendimizi yabancı hissediyoruz ve aidiyet duygumuz zedeleniyor.

6- Bilinmelidir ki, TRT'de KÜÇÜLTME YOK, dilediği personele yer açma çalışmaları var sevgili dostlarımız;

Türkiye Cumhuriyeti’nin 657 sayılı yasa ile bizlere verdiği Anayasal haklarımız elimizden alınmaya çalışılıyor.!!!

Türkiye'nin aydınlık insanları, Sevgili Türk Halkı,

Bizler belgesel kanallarımızda tüm yaşanmışlıkları aktarmak ve belleklere yazmak için çalışanlarız…

Bizler güncel Türkiye ve Dünya Spor haberlerini hazırlayıp sizlere ileten, sunanlarız.

Bu yıl 7 milyon kişinin izlediği Dünya kupasını, 30 kişilik ekiple evinize ulaştıranlarız.

TRT Müzikte eğlence, şov, müzik klipleri ve konserleri sizlere hazırlayanlarız.

Dış yayınlarımızla “Dünyanın Sesi” olanlarız.

TRT Televizyonlarında ve Radyolarında “uzakları yakın edenleriz”.

Bizler günü geldiğinde kundaktaki çocuğumuzu bırakıp köy köy mezra mezra dolaşıp program hazırlayıp sunanlarız.

Bizler hergün radyonun başında beklediğiniz “ARKASI YARIN” ları hazırlayanlarız.

Nefesimiz, vücut dilimiz, gülümsememiz sizlerden gelen duygularla gerçekleşir, bazan dilimizin söylediği haberi içimize sindiremeyip, sessizce başımızı öne eğenleriz.

Sırdaşınız, dostunuz, yol arkadaşınızız biz. Radyolarınızdan doğru Türkçemizle nişanlınıza, askerdeki oğlunuza mesajlarınızı, sevginizi, hasretinizi, sevdanızı iletenleriz.

Şehit düştüğünde çocuklarımız, kardeşlerimiz, binlerce kez içi yanan, gözlerinden gelen yaşları göstermeden silenleriz. Konu başlığı değiştiğinde, sesimizin titremesini kontrol etmeye çabalayanlarız…

Sevgili dostlarımız, kaç kez beraber olduk sizlerle!!!

Öğrenci kardeşlerimiz ders çalışırken, fabrikada, vardiya nöbetindeyken sizler.

Hep kulağınız radyoda değil miydi? Ya da gözünüz televizyon ekranında.

Uykusu kaçmış emeklimiz, sınav kağıtlarını okurken öğretmenlerimiz;

İçinde sevda, hüzün, ayrılık, sevinç, umut olan herkesle;  şarkılarda, türkülerde

buluşmadık mı?

Güzelim türkülerimizi birbirimize armağan ettik sizlerle.

Türküler.. şarkılar.. aryalar hep bizi anlattı, biz de onları..

Bazan sevda olup aktık

Bazan gurbet ele çıktık

Şimdi de hasret olup

YANMAYA( MI) GELDİ SIRA!!!

Ve bize ayrılan sürenin sonuna geldik.

Hep böyle söyleriz ya programlar biterken…

Şimdi size bir sorumuz var Sevgili TRT Dostları!

TRT nin Tüm Türkiye’yi kucaklayan olmaktan çıkıp, yayından, yayıncılıktan anlamayan kişilerle, tek sesli bir şirkete dönüşmesine razı mı olacaksınız?

Yoksa sahibi olduğunuz bu Kuruma ve bizlere sahip mi çıkacaksınız?

TRT'de DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME HAYIR!

BİR İMZA VEREREK BUNU MÜMKÜN KILABİLİRSİNİZ!

Bugün gaye imzanı bekliyor!

gaye karadag bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TRT’DEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME HAYIR!». gaye ve imza atan diğer 574 kişiye katıl.