Petición cerrada

TripAdvisor: permeteu l'ús del català per escriure ressenyes i opinions

Esta petición ha conseguido 45.884 firmas


Fa alguns dies, vaig escriure un comentari al popular portal turístic TripAdvisor per valorar un restaurant en el que havia dinat. Solo escriure reviews, sovint en diferents idiomes, però aquesta vegada em va passar una cosa que mai abans m'havia passat: TripAdvisor em va enviar un correu electrònic explicant que la meva opinió no podia ser publicada perquè estava escrita en català.

Em sembla absurd que Tripadvisor no permeti valorar un restaurant de proximitat català en llengua catalana i que en canvi sí permeti fer­ho en turc o indonesi. No entenc quin problema hi ha que cadascú escrigui els reviews en el seu idioma i més si és l'idioma del restaurant que vols valorar, com és el cas.

El català és una llengua amb més de 10 milions de parlants repartits en diversos països i ha estudis que han demostrat que és molt emprat a Internet. No té sentit que un portal com TripAdvisor, que presumeix de tenir més de 2 milions d'usuaris a Espanya, no permeti el seu ús a l'hora d'escriure ressenyes, especialment quan sí que permet comentar en noruec o danès, llengües que no arriben als 6 milions de parlants.

Per això em vaig animar a fer aquesta petició que espero signeu si compartiu amb mi aquesta demanda.

VER LA PETICIÓN EN CASTELLANOHoy: Orlando cuenta con tu ayuda

Orlando Barrial necesita tu ayuda con esta petición «.@TripAdvisorES: permeteu l'ús del català per escriure ressenyes i opinions». Únete a Orlando y 45.883 personas que ya han firmado.