Stop Advertising the Northern Cyprus Regime - Σταματήστε την Διαφήμιση των Κατεχομένων

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
STUDENTS UNION FPK PROTOPORIA UK started this petition to Transport For London and

On behalf of all Cypriot students in the UK, the student union FPK PROTOPORIA wants to bring to your knowledge the following issue:

In recent weeks many tourist advertisements have sprung up in many public spots around London. We demand the removal of all advertisements of the illegal regime of Northern Cyprus. Such material is nothing more than an indirect way of legitimising the illegal Turkish invasion in Cyprus in 1974 and the continuing occupation of 36% of the territory of the Republic of Cyprus!

• This petition is directed to the Mayor of London and the Transport for London, which are the primary authorities, responsible for any advertisements in the capital’s public transportation.
  • It should be noted that the actions of Turkey regarding the proclamation of the Turkish Republic of Northern Cyprus contravene among other principles of international law, the UN Security Council’s resolution 541.
  • Any inaction on this matter undermines the Republic of Cyprus, the only sovereign state on the island.
  • It also gives value to the massacres, stealing of properties and constant violation of Human Rights.

We call everyone who supports this to sign the petition and help us in our cause to rectify this injustice.

Ως Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β, παραμένοντας πιστοί στις αξίες, στα ιδανικά και στις βασικές αρχές που φέρει τούτο το όνομα στις πλάτες του, καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τόσο την διαφημιστική καμπάνια του Ψευδοκράτους, όσο και την γενικότερη ανοχή των αρχών του Η.Β όσον αφορά την ύπαρξη της καμπάνιας.

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς προσπάθειας υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδια ώρα μιας αναβάθμισης του παράνομου Ψευδοκράτους που εδράζεται στα κατεχόμενα εδάφη της χώρας μας. Η διαφημιστική καμπάνια από την ιστοσελίδα http://www.welcometonorthcyprus.co.uk/ , που λαμβάνει χώρα στους πολυσύχναστους υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, αφορά πακέτα καλοκαιρινών διακοπών στο κατεχόμενο κομμάτι του νησιού μας, που κρατείται, παράνομα, όμηρο της Τουρκίας εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 18 Νοεμβρίου 1983, με το Ψήφισμα 541, καταδικάζει την δημιουργία της ΤΔΒΚ και καλεί την ίδια ώρα όλα τα κράτη να μην αναγνωρίζουν οποιοδήποτε κράτος, πέραν από αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Πρωτοπορία Η.Β πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιες ενέργειες αναγνωρίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, την παράνομη, αυτοαποκαλούμενη ΤΔΒΚ (Ψευδοκράτος) και παράλληλα, αποποινικοποιούν την απάνθρωπη τουρκική εισβολή στα εδάφη της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν, με στόχο και σκοπό την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων του λαού μας και ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς, ως Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Η.Β, πέραν από την δημιουργία και την προώθηση του διαδικτυακού ψηφίσματος, έχουμε προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων μας, με το βλέμμα μας στραμμένο στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης αλλά και στον σεβασμό βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλούμε όλες τις κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας, να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας και να δηλώσουν παρών στην μάχη για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Σχετικές επιστολές έχουν σταλεί σε όλες τις Κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις του Η.Β με σκοπό την επίτευξη μιας ευρύτερης συνεργασίας και της δημιουργίας ενός συμπαγούς σώματος που θα αντιταχθεί μαζικά σε τούτη την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων της Πατρίδας μας.

Απευθύνουμε, λοιπόν, ανοιχτό κάλεσμα,
Μακριά από κομματικές αποχρώσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις,
για τα δίκαια του λαού μας,
για τον τόπο μας,
για την Πατρίδα μας.

Ενώστε την φωνή σας, με την δική μας

0 have signed. Let’s get to 5,000!