Trafikte Cep Telefonu Kullanımının Engellenmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Cep telefonları her ne kadar yaşamımızı kolaylaştırsa da trafik kazalarındaki payı insanın içini titretiyor. Biz bile, daha düz yolda yürüken telefondan ilgilenmekten etrafında ki insanlara farketmeden çarpabiliyorsak, nasıl olur da saatte 60 km hızla giderken şeridin güvenli olduğunu düşünüp sollama yapabiliriz?

Benim de sevgili Erdal Alçeler dayım, karşıdan karşıya geçerken, cep telefonu ile konuşan, dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucunda 46 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sadece benim dayım değil her yıl ülkemizden binlerce can bu akıllı varsaydığımız telefonlarımız yüzünden vefat ediyor.

Her ne kadar trafikte telefonla ile konuşmaya 95 TL cezamız bulunsada, bu ceza insanları caydıracak seviyede değildir. Eğer insanlar halen trafikte telefon kullanmaya cezayı umursamaksazın devam ediyorsa bazı şeyleri değiştirmemiz gereklidir.  Bizim amacımız, insanların daha güvenli bir ortamda araç kullanabilmesi olduğu için şu tedbirleri alabiliriz:

-          Kaza anında telefonla konuştuğu tespitedilen sürücülerin sigortalarınının zararı karşılamaması,

-          Uygulanan ceza puanın kırmızı ışıkta geçmekle eşit olan 10 puan yerine daha fazla olması ve daha caydırıcı cezalar konulması

Ancak her ne kadar cezaları arttırsak da önemli olan insanların, araba kullanırken telefonla konuşmanın ne kadar tehlikeli olduğunun farkına vararak, bu alışkanlıktan vazgeçmeleridir.Tabi bunun içinde ilk olarak devletimizin bu hassas konu üstünde durmasına ihtiyacımız var.

İlgili kaynaklar:

Bugün Efecan imzanı bekliyor!

Efecan Bahçıvanoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Trafikte Cep Telefonu Kullanımının Engellenmesi». Efecan ve imza atan diğer 326 kişiye katıl.