Petition Closed
Petitioning T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı and 2 others

Trabzon Tonya çimento fabrikası ve Çayırbağı taş ocağı projesi iptal edilsin!

Bu kampanyayi destekleyelim cunku Trabzon'un doga harikasi yaylalari, cimento fabrikasinin kurulmasi icin secilmesi gereken son yerdir! Soludugumuz hava, yasadigimiz toprak kirlenmesin, dedelerimizin emaneti koylerimiz, evlerimiz yikilmasin. Karacalara, tilkilere ve daha nice nadir hayvan ve bitkiye yuva olan ormanlarimiz kesilmesin. Karadeniz'in el degmemis yaylari, dunyanin en pis uretim tesislerinden biriyle mahvedilmesin.
Trabzon'un zenginligi, Turkiye'nin degerleri, turizm cenneti, doga harikasi, vahsi yasam alanlari yok olmasin.

Letter to
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
EMBA Trabzon Cimento ve Sanayi A.S.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi
Trabzon İli, Tonya İlçesi, Büyük Mahalle mevkiinde EMBA Trabzon Çimento San. ve TİC. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Entegre Çimento Fabrikası ve Malzeme Ocakları” projesinin, dogaya ve yore halkina verecegi zararlar nedeniyle iptal edilmesini, proje kapsaminda kurulmasi planlanan Trabzon Cayirbagi Beldesi Tas Ocagi isletmesinin de ayni nedenlerle iptal edilmesini arz ederim.